Στον “πάγο” οι σχολικές εκδρομές μέχρι νεωτέρας

27 Σεπτεμβρίου 2024

Στον πάγο οι σχολικές εκδρομές μέχρι νεωτέρας

Οι καθηγητές βάζουν τέλος στις σχολικές εκδρομές μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, προκειμένου το υπουργείο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο

Σε αποχή καλούνται οι καθηγητές από τη συνοδεία στις σχολικές εκδρομές  Γυμνασίων και Λυκείων τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την εισήγηση της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ.

Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας προσανατολίζονται να απέχουν σύσσωμα από τις σχολικές εκδρομές με πρώτο χρονικό ορόσημο τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς τους να ασκήσουν πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ευθύνες των συνοδών εκπαιδευτικών.

Σχολικές εκδρομές: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… - Omorfa Taxidia

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα από 10.30 π.μ. έως 19.00. θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα και αναμένονται εκεί να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστούν οι καθηγητές τη συνοδεία των σχολικών εκδρομών και αν θα γίνει τελικά αποδεκτή η πρόταση για αποχή από αυτές είτε καθολικά από τις ΕΛΜΕ είτε από κάποιες εξ αυτών.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Το κυρίαρχο αίτημα που πρέπει να αναδείξουμε είναι αυτό των μισθών, των συνθηκών διαβίωσης και της ανάγκης να αλλάξει η γκρίζα πραγματικότητα στην καθημερινότητα του σχολείου. Είναι ώρα να γειωθούμε με την πραγματικότητα και να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τον κόσμο της εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσω της ΟΛΜΕ από την περσινή σχολική χρονιά είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους για το ισχύον καθεστώς των εκδρομών εξαιτίας αρνητικών περιστατικών που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια τους με πρωταγωνιστές μαθητές και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές καθώς βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίζονται στις εκδρομές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]