Sarco: “Αν θέλετε να πεθάνετε, πατήστε αυτό το κουμπί”- Η οδηγία της κάψουλας!

25 Σεπτεμβρίου 2024

Sarco: “Αν θέλετε να πεθάνετε, πατήστε αυτό το κουμπί”- Η οδηγία της κάψουλας!

Μια 64χρονη μπήκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο και  πάτησε το κουμπί για να δώσει τέλος στη ζωή της μετά από αυτή τη φρικτή οδηγία που της δόθηκε μέσω της κάψουλας για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία..

Η κάψουλα, που έχει ονομαστεί από τον εφευρέτη της Sarco Pod, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου σε ένα δάσος κοντά στα γερμανικά σύνορα, στην ελβετική πόλη Μερισχάουζεν.

Μια 64χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ είναι, κατά πληροφορίες, το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε τον θάλαμο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco στην Ελβετία.

Ο εφευρέτης του Sarco Pod, ο Αυστραλός γιατρός Φίλπ Νίτσκε, έγραψε στην πλατφόρμα X ότι η γυναίκα είχε “έναν ειδυλλιακό, ειρηνικό θάνατο σε ένα ελβετικό δάσος”. Η κάψουλα χρησιμοποιήθηκε για να της δώσει “τον θάνατο που ήθελε”, πρόσθεσε.

Ελβετία: 64χρονη Αμερικανίδα η πρώτη που χρησιμοποίησε τον θάλαμο  υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco
Ελβετία: 64χρονη Αμερικανίδα η πρώτη που χρησιμοποίησε τον θάλαμο  υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco | kefaloniapress.gr

Η Ελβετία είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, είναι από τις λίγες χώρες όπου οι αλλοδαποί μπορούν να ταξιδέψουν για να δώσουν νόμιμα τέλος στη ζωή τους, μέσω της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, η οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνει γιατρό, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει εξωτερική βοήθεια.

Ο τρισδιάστατος θάλαμος που ονομάζεται Sarco, συντομογραφία της «σαρκοφάγου», πλημμυρίζει με αέριο άζωτο, με αποτέλεσμα τα επίπεδα οξυγόνου του χρήστη να πέφτουν σε θανατηφόρα επίπεδα.

Η διαδικασία βγάζει νοκ άουτ το άτομο και ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 10 λεπτά. Μάλιστα, η κάψουλα διαθέτει κουμπί εξόδου έκτακτης ανάγκης.

Η αμφιλεγόμενη κάψουλα, ωστόσο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί, με αποτέλεσμα τη σύλληψη πολλών ατόμων για τον θάνατο της Αμερικανίδας, όπως δήλωσε η ελβετική περιφερειακή αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή όταν ενημερώθηκαν για τη χρήση του θαλάμου αυτοκτονίας, εντόπισαν το άψυχο κορμί της γυναίκας και συνέλαβαν, μεταξύ άλλων, τον διευθυντή της εταιρείας Last Resort που λειτουργεί το Sarco, δύο δικηγόρους και έναν φωτογράφο εφημερίδας.

Ο εισαγγελέας στο καντόνι Σαφχάουζεν δήλωσε ότι οι δημιουργοί του Sarco είχαν προειδοποιηθεί εγγράφως να μην χρησιμοποιήσουν τον θάλαμο.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα de Volksrant, η γυναίκα είχε δώσει σε βίντεο το πράσινο φως στη Last Resort να προχωρήσει η διαδικασία, λέγοντας ότι θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Κατά την ίδια πηγή, στο διάρκειας 4 λεπτών βίντεο, η γυναίκα φέρεται να είπε ότι ήθελε να πεθάνει εδώ και δύο χρόνια αφού διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια. Στο ίδιο βίντεο η γυναίκα λέει ότι οι δύο γιοί της ήταν «100% μαζί μου» για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]