Δεκάδες πυραύλους εκτόξευσε η Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της νύχτας

22 Σεπτεμβρίου 2024

Δεκάδες πυραύλους εκτόξευσε η Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της νύχτας

Στοχοποίησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους, σε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι στόχευσε την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ με δεκάδες πυραύλους ως απάντηση στις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», ανέφερε η οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις, επίσης με δεκάδες πυραύλους, στην κοιλάδα Τζεζρίλ. Αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός.

Ισοπεδώνεται η Γάζα – Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Χαμάς - Γεγονότα
Φλέγεται η Μέση Ανατολή – Μάχες Ισραήλ με Hezbollah σε Λίβανο, Συρία,  επιδρομές στη Γάζα, απειλή Ιράν –

Ένας άνδρας περίπου 60 ετών τραυματίστηκε πολύ ελαφρά από θραύσματα μετά από αναχαίτιση, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ χθες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

Προηγουμένως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μετά από στοχευμένη αεροπορική επιδρομή του σε συγκρότημα κατοικιών σκοτώθηκε ο επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν της Χεζμπολάχ, Ιμπραίμ Ακίλ. Το θάνατό του επιβεβαίωσε και η Χεζμπολάχ, που έκανε λόγο για 16 συνολικά νεκρούς μαχητές της, ανάμεσά τους και ο ανώτατος διοικητής της Αχμέτ Γουάχμπι.

Τη στιγμή του χτυπήματος, ο Ακίλ και οι (στρατιωτικοί) διοικητές της επίλεκτης ομάδας Ραντουάν της Χεζμπολάχ  είχαν συγκεντρωθεί σε υπόγειο κάτω από πολυκατοικία στην καρδιά της γειτονιάς Νταχίγια της Βηρυτού  κρυμμένοι κάτω από Λιβανέζους πολίτες, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

H αμερικανική κυβέρνηση είχε επικηρύξει για 7 εκατομμύρια δολάρια τον Ακίλ  με κατηγορίες για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις του 1983 στην αμερικανική πρεσβεία και στην (αμερικανική) ναυτική βάση στη Βηρυτό.

Πρόκειται για νέο σκληρό χτύπημα για τη Χεζμπολάx, μετά τη σειρά φονικών εκρήξεων, που αποδίδονται στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, παγιδευμένων συσκευών επικοινωνίας.

«Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, οι πράξεις μιλούν από μόνες τους», τόνισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ήταν η δεύτερη στοχευμένη ισραηλινή επίθεση μέσα σε δυο μήνες στη Βηρυτό. Τον Ιούλιο, ο Φουάντ Σουκρ, επίσης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης σκοτώθηκε, προκαλώντας απειλές για αντίποινα. Όμως αυτή είναι η πλέον πολύνεκρη του Ισραήλ στο Λίβανο, σε βάθος σχεδόν δύο δεκαετιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]