Πόση είναι η περιουσία της οικογένειας Βαρδινογιάννη σύμφωνα με το Forbes

21 Σεπτεμβρίου 2024

Πόση είναι η περιουσία της οικογένειας Βαρδινογιάννη σύμφωνα με το Forbes

Ο real time δείκτης του διεθνούς μέσου, απεικονίζει πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη καταλαμβάνει την 1.390η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης είναι μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας με το μέγεθος της περιουσίας του Βαρδή Βαρδιvογιάννη  ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, καταλαμβάνοντας τους 1.390η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο η περιουσία του φτάνει τα 2,4 δισ. δολάρια.

Βαρδής Βαρδινογιάννης: Βράβευση από το Hellenic Initiative για 50 χρόνια  αγώνα, ήθους, προσφοράς και επιτυχίας - Cryptonomist

Μάλιστα, σε αληθινό χρόνο, ο δείκτης που ενημερώθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, αποτυπώνει πως η περιουσία της ισχυρής ελληνικής οικογένειας διολισθαίνει 0,21% ή κατά 5 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, υπάρχει και σχετικός πίνακας που φανερώνει την πορεία που έχει ακολουθήσει η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη και της οικογενείας του κατά την τελευταία εξαετία και συγκεκριμένα από το 2018 μέχρι το 2024.

Αναλυτικότερα, το 2018 υπολογίζονταν σε 1,1 δισ. δολάρια ενώ το 2019 αυξήθηκε σε 1,9 δισ. δολάρια. Το 2020 έφτασε το 1 δισ. δολάρια ενώ το επόμενο έτος, το 2021 άγγιξε τα 1,4 δισ. δολάρια.

Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης γεννήθηκε το 1933 στην Επισκοπή Ρεθύμνου της Κρήτης. Παντρεμένος με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη (έως τον θάνατό της το 2023) και έχουν πέντε παιδιά: τον Γιάννη (1962), τη Χριστιάννα (1964), τον Γιώργο (1967), τον Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976). Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γεννήθηκε το 1962 έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Vassar College της Νέας Υόρκης.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Ήταν το στήριγμά μου ο Βαρδής» - Τι είχε πει στην  τελευταία της συνέντευξη - Newsbomb

Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης είναι ιδρυτής του Ομίλου Βαρδινογιάννη ο οποίος έχει έντονη παρουσία σε διάφορους τομείς όπως η ενέργεια, τα πετρέλαια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι τράπεζες και η ναυτιλία.

Η Motor Oil αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα των διυλιστηρίων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Διαθέτει τα δίκτυα διανομής καυσίμων Avin και Shell. Μέσω της εταιρείας ΣΕΚΑ, ο όμιλος δραστηριοποιείται στον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα. Επίσης, έχει το πολυτελές ξενοδοχείο Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, την αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων Ferrari, όπως και κινηματογράφους και εμπορικά κέντρα.

Motor Oil Οι βασικοί λόγοι της πτώσης και οι προοπτικές

Στον τομέα των ΜΜΕ βρίσκεται από την ίδρυση της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1989. Ίδρυσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Star, τον οποίο κατέχει έως σήμερα, ενώ από το 2018 κατέχει και τον Alpha. Ο αδερφός τουΓιώργος Βαρδινογιάννης, υπήρξε μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το 1979 μέχρι το 2000, ενώ και ο γιος του Βαρδή, Γιάννης, υπήρξε πρόεδρος και μέτοχος στην ομάδα. Το 2012, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποσύρθηκε από την ομάδα.

Η Motor Oil αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα των διυλιστηρίων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Διαθέτει τα δίκτυα διανομής καυσίμων Avin και Shell. Μέσω της εταιρείας ΣΕΚΑ, ο όμιλος δραστηριοποιείται στον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα. Επίσης, έχει το πολυτελές ξενοδοχείο Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, την αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων Ferrari, όπως και κινηματογράφους και εμπορικά κέντρα.

Στον τομέα των ΜΜΕ βρίσκεται από την ίδρυση της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1989. Ίδρυσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Star, τον οποίο κατέχει έως σήμερα, ενώ από το 2018 κατέχει και τον Alpha. Ο αδερφός του, Γιώργος Βαρδινογιάννης, υπήρξε μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το 1979 μέχρι το 2000, ενώ και ο γιος του Βαρδή, Γιάννης, υπήρξε πρόεδρος και μέτοχος στην ομάδα. Το 2012, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποσύρθηκε από την ομάδα.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γεννήθηκε το 1962 έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Vassar College της Νέας Υόρκης.

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Ο μυστηριώδης διάδοχος μιας αυτοκρατορίας - The  Total Business

Ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, όπου αναδείχθηκε έξι συνεχόμενες φορές πρωταθλητής. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης διαχειρίζεται βασικές πτυχές του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Μετέχει διοικητικά στη Motor Oil εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας αναλάβει από το 2005 θέση Αντιπροέδρου. Από το 2021 κατέχει και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]