Βροχερός καιρός με συννεφιές – Πού θα πέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

21 Σεπτεμβρίου 2024

Βροχερός καιρός με συννεφιές, – Πού θα πέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχερός σήμερα ο καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Πιθανώς να υπάρξουν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Για σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα τοπικά στα ηπειρωτικά και στην Εύβοια πιθανόν να είναι ισχυρά, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας  - Πώς θα κάνουμε 15αύγουστο

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 23 βαθμούς), 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 17 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως νωρίς το πρωί και τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Στην Εύβοια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία  - iRafina

Την Κυριακή

Στο Ιόνιο, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα κυρίως στα ορεινά για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]