«Αναβαθμίζω  το σπίτι μου»: Άτοκα δάνεια χωρίς ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια από τον Γενάρη

20 Σεπτεμβρίου 2024

«Αναβαθμίζω  το σπίτι μου»: Άτοκα δάνεια χωρίς ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια από τον Γενάρη

Το δάνειο θα φτάνει έως 25.000 ευρώ και θα μπορεί να αποπληρωθεί σε βάθος επταετίας.


Δεν θα υπάρχει κανένας ηλικιακός και εισοδηματικός περιορισμός για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω  το σπίτι μου» που θα αρχίσει να τρέχει από τον Ιανουάριο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», το οποίο χρηματοδοτείται από κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, θα ενεργοποιηθεί από τον νέο έτος και αφορά άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ για την αναβάθμιση κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας.

Έρχεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης: Άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ -  Χωρίς όρους | Typosthes

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε:

«Υπάρχουν δύο προγράμματα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα δύο: Το “Σπίτι μου” και αυτό για την αναβάθμιση του σπιτιού μας ενεργειακά. Το τελευταίο δεν είναι τόσο περιοριστικό, όπως το “Εξοικονομώ” γιατί εδώ επιλέγουμε μία αναβάθμιση που θέλουμε να κάνουμε -είτε κουφώματα είναι αυτά, είτε ηλιακός θερμοσίφωνας- και μπορούμε να πάρουμε έως 25.000 ευρώ άτοκα από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ούτε ηλιακιακά. Και επίσης είναι για κάθε κατοικία, είτε κύρια, είτε δευτερεύουσα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα ενός σπιτιού».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 400 εκατ. ευρώ. Το «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» θα τρέχει από τον Ιανουάριο μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]