Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου

20 Σεπτεμβρίου 2024

«Δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, η σύζυγος του και ένας ακόμα επιχειρηματίας, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορούσε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών το 2003.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση του Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αντίστοιχη ήταν η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης τόσο για τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, όσο και για τον φίλο τους, Ανδρέα Μπάρδη, οι οποίοι επίσης απαλλάχθηκαν από το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ομόφωνα αθώος ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

Το δικαστήριο, παρά της αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ούτε για το αδίκημα της απιστίας, ούτε για το αδίκημα της δωροδοκίας και διατηρεί αμφιβολίες ως προς την τέλεση τους και ως εκ τούτου κήρυξαν αθώους τους κατηγορουμένους καθώς ελλείψει βασικού αδικήματος συμπαρασύρεται και η αξιόποινη πράξη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπό αυτό το πρίσμα οι δικαστές κήρυξαν όλους τους κατηγορουμένους αθώους.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο εδώλιο για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετά την απαγγελία της αθώωσης λόγω αμφιβολιών έκανε λόγο για μια δίκαιη απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]