Συνεργασία ΑΒ Βασιλόπουλος και RECYCOM για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

20 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεργασία ΑΒ Βασιλόπουλος και RECYCOM για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Η συνεργασία αφορά στην ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων

Την έναρξη της συνεργασία της με την εταιρεία RECYCOM ανακοίνωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος βάζοντας σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα κεντρικά καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, 17 μοβ μεταλλικοί κάδοι, στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου εκεί οι καταναλωτές θα μπορούν να ανακυκλώνουν ρούχαπαπούτσιαλευκά είδη και αξεσουάρ που δεν χρειάζονται πλέον, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των αποβλήτων.

Η ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων «ακμάζει» στους δήμους της Αττικής -  85.075 κιλά συγκέντρωσε ο Δήμος Αχαρνών - Parnesnews.gr

Με αυτή την κίνηση ενισχύεται η οικολογική συνείδηση των πολιτών και προωθείται η αξία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα.

Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους

Ο ρουχισμός επίσης διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές. Η RECYCOM διαχειρίζεται τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα στις εγκαταστάσεις της για τη δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Δήμος Βέλου-Βόχας: Έρχονται 15 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων σε 6 Κοινότητες –  ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος:

  • Το εκπαιδευμένο προσωπικό της RECYCOM επισκέπτεται εβδομαδιαία τους κάδους για τη συλλογή των προϊόντων. Τα ρούχα και τα υποδήματα μεταφέρονται σε αποθήκες όπου γίνεται διαλογή και διαχείριση.
  • Σε περιόδους αυξημένης κίνησης, η RECYCOM αυξάνει τα δρομολόγια αποκομιδής για να αποτρέψει την υπερφόρτωση των κάδων.
  • Μέρος από τα ρούχα και τα υποδήματα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με κοινοτικές αρχές, κοινωνικά παντοπωλεία και άλλους φορείς. Τα υπόλοιπα εξάγονται σε συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης για επανάχρηση ή αξιοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.

Στους μοβ κάδους δεν πρέπει η πολίτες να πετάνε λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα και παπούτσια, χαλιά, γυαλί, χαρτί, μεταλλικά στοιχεία και απορρίμματα, καθώς η τοποθέτηση η τέτοιων αντικειμένων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία της ανακύκλωσης και στη διαλογή των υλικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]