Μήπως είναι άστοχες οι δηλώσεις για την προτεραιότητα της παιδείας στα Άνω Λιόσια;

20 Σεπτεμβρίου 2024

Την στιγμή που τα Άνω Λιόσια γίνονται για ακόμη μια φορά αρνητικό θέμα για τους “πυροβολισμούς που σκορπούν τον τρόμο σε σχολεία και παιδικές χαρές” σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας όπως ο ΑΝΤ1, δεν είναι εντελώς άστοχες οι δηλώσεις μέσω άρθρου του Δημάρχου και δελτίων τύπου, για την προτεραιότητα της παιδείας στο Δήμο μας;

Του Αναστάση Ατζάμπου

Κάνουμε τον σταυρό μας καθημερινά“, “είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση“, “οι δάσκαλοι φοβούνται να έρθουν στα σχολεία της περιοχής μας, γι’αυτό έχουμε ελλείψεις” ακούγονται να λένε απλοί δημότες και γονείς μικρών παιδιών και μαθητών σε ρεπορτάζ που έγινε στην περιοχή μας και έπαιξε στις 17/9/2024 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον πηχυαίο τίτλο «Άνω Λιόσια: Πυροβολισμοί σκορπούν τον τρόμο σε σχολεία και παιδικές χαρές».

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ: https://www.ant1news.gr/watch/1802880/ano-liosia-pyrobolismoi-skorpoyn-ton-tromo-se-sxoleia-kai-paidikes-xares

Μια μέρα πριν, ανέβαινε άρθρο που υπογράφει ο Δήμαρχος Φυλής, για την προτεραιότητα στην παιδεία, που δίνει ο Δήμος.

Δείτε εδώ το άρθρο: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/457121_proteraiotita-i-paideia-sto-dimo-fylis

Μα δεν είναι εντελώς άστοχο, από την μια οι γονείς να φωνάζουν -σε πανελλαδική εμβέλεια- ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν ακόμα και όταν παίζουν στα προαύλια των σχολείων και από την άλλη να δημοσιεύεται άρθρο και να βγαίνουν δελτία τύπου για την υλικοτεχνική βελτίωση των σχολείων και την ενεργειακή τους αναβάθμιση;

Δηλαδή η αίσθηση των γονιών ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να δεχτούν σφαίρα ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ημέρας, δεν συγκινεί κανέναν στον πρώτο όροφο;

Από προχθές, έχουν βγει τρία δελτία τύπου για την παιδεία, μαζί με το άρθρο του Δημάρχου, τέσσερα.

Είναι δυνατόν, να μην υπάρχει ούτε μια λέξη για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία και της παιδικές χαρές; Έστω μια διάψευση προς τους γονείς που βγήκαν δημόσια με το πρόσωπο τους και καταγγέλουν ότι φοβούνται για τα παιδιά τους γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια στην περιοχή μας, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Τίποτα! Σιγή.

Φτάνουμε έναν χρόνο μετά το εκκωφαντικό 80,55% που έλαβε η διοίκηση του Χρήστου Παππού και ενώ θα έπρεπε όλοι εντός της διοίκησης να εργάζονται προς την επίλυση των καθημερινών σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά, βλέπουμε μια στάση αναμονής και σιγής. Σχεδόν από όλους.

Αντί σύσσωμη η διοίκηση -μαζί με τους δημότες- να φωνάζει και να πιέζει τους πιο πάνω για να στηρίξουν έμπρακτα την περιοχή, δεν ακούγεται τίποτα. Μόνο, κενά δελτία τύπου διαβάζουμε και αυτά κοινοποιημένα από συγκεκριμένα μέλη της διοίκησης.

Η ασφάλεια των παιδιών δεν μπορεί να τεθεί σε αναμονή και κάθε χαμένη ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα, όπως ο μικρός Μάριος στο πολύ κοντινό μας Μενίδι.

Είτε πρόκειται για την αύξηση της αστυνόμευσης είτε για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όπως κάμερες ασφαλείας και συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης, θα πρέπει να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα από τους διοικούντες, που δεν μπορούν άλλο να καθυστερούν ή να αποφεύγουν να εμπλακούν σε επικίνδυνες καταστάσεις, γιατί τους φέρνουν αντιμέτωπους με την προεκλογική τους συμπεριφορά..


[There are no radio stations in the database]