ΕΟΠΥΥ: Κύκλωμα απάτης – Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορουμένων

19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Κύκλωμα απάτης – Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορουμένων

Στο στόχαστρο άλλοι 100 γιατροί για την υπόθεση απάτης εις βάρος του  ΕΟΠΥΥ

Στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών βρίσκονται 100 γιατροί που φαίνεται να υπερσυνταγογραφούν, μετά την αποκάλυψη για τα κυκλώματα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας στον Οργανισμό περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ ζημιά.

Η εγκληματική οργάνωση, προχωρούσε σε ψευδείς συνταγογραφήσεις και εικονικές εκτελέσεις της από τα φαρμακεία. Τα σκευάσματα διακινούνταν εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορούμενων στην υπόθεση του  κυκλώματος απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - iRafina

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους για το κύκλωμα και το πού είχαν φτάσει τα πλοκάμια του.

Η υπόθεση αφορά τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και σήμερα Πέμπτη αναμένονται οι απολογίες άλλων δέκα κατηγορουμένων, ανάμεσά τους είναι εμπλεκόμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί

Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε, έπειτα από καταγγελίες δύο γυναικών στον ΕΟΠΥΥ ότι έλαβαν μήνυμα εκτέλεσης συνταγής που δεν είχαν συνταγογραφήσει.

Στους συλληφθέντες, που χρησιμοποίησαν 3.516 Α.Μ.Κ.Α. και εξέδωσαν ψευδώς 90.186 συνταγές, ασκήθηκε ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και δύο πλημμελήματα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες Τετάρτη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο αποκαλούμενος «Μισέλ», φέρεται ότι είχε αναλάβει τη διακίνηση των παρανόμως συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε πιάτσες τοξικομανών καθώς και να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων στους οποίους εμφανιζόταν – κατά περίπτωση – ως γιατρός ή βοηθός γιατρού.

Τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες με εγγυοδοσία 10 χιλιάδων ευρώ, με την προϋπόθεση να εμφανίζονται σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η κατηγορούμενη γιατρός που απολογήθηκε χθες αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι συνταγογραφήσεις που είχε κάνει ήταν νόμιμες..

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μαντάς είπε ότι «για την πλειοψηφία από τα κακουργήματα που έχουν καταλογιστεί, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών». Υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν βαρύτατα ποινικά αδικήματα, όπως η εγκληματική οργάνωση και η απάτη σε βάρος νομικού προσώπου Δημοσίου δικαίου, με ποινές που μπορεί να φτάσουν τα 20 χρόνια κάθειρξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]