Απόστολος Τζιτζικώστας: Νέος επίτροπος μεταφορών και τουρισμού της Ε.Ε.

18 Σεπτεμβρίου 2024

Απόστολος Τζιτζικώστας: Νέος επίτροπος μεταφορών και τουρισμού της Ε.Ε.

To χαρτοφυλάκιο των «Βιώσιμων Μεταφορών και του Τουρισμού» προτάθηκε να ανατεθεί από την πρόεδρος της Επιτροπής, της Ε.Ε., Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Έλληνα επίτροπο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε το νέο Σώμα των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους., μετά τη συνάντησή της με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε:  «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα των αγαθών και των ατόμων.

Ο Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα αγαθών και ανθρώπων. «Αυτοί είναι βασικοί τομείς για την ανταγωνιστικότητά μας αλλά και για τις μεταβάσεις μας, για τη σύνδεση των ανθρώπων και την προώθηση των τοπικών οικονομιών.

Θα καθοδηγήσει τις εργασίες για να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα τηρήσει τους στόχους της που ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία»

Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι έχει μια συνολική και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη, με επίκεντρο τις στρατηγικές επενδύσεις για σημαντικές υποδομές, πράσινες μεταφορές και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, φέρνοντας τελικά την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της» επισήμανε ο υποψήφιος επίτροπος της Ελλάδας για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν της σύνθεσης του νέου Σώματος των επιτρόπων.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη η ανάθεση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν των χαρτοφυλακίων των βιώσιμων μεταφορών και του τουρισμού.

Οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης, έχοντας γεωστρατηγική σημασία για κρίσιμους κλάδους, όπως το εμπόριο, η ενέργεια και η δικτύωση και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση, τη μετακίνηση και τη διασύνδεση πολιτών και περιοχών.

Ένα θεμελιώδες δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην κυκλοφορία των προϊόντων και των υπηρεσιών που αποτελούν κλειδιά για τη συνοχή και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Επίσης, στην καρδιά των μεταφορών βρίσκεται και η ναυτιλία και οι θαλάσσιες μεταφορές, που έχουν κομβικό ρόλο σήμερα για την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, συνιστά ένα πολύ σημαντικό πρώτο επίτευγμα η ουσιαστική αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως και η σύνδεσή του με τις μεταφορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι έχει μια συνολική και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη, με επίκεντρο τις στρατηγικές επενδύσεις για σημαντικές υποδομές, πράσινες μεταφορές και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, φέρνοντας τελικά την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]