Το φθινόπωρο ήρθε και θα μείνει με βροχές, ψύχρα και ομπρέλα..

15 Σεπτεμβρίου 2024

Το φθινόπωρο ήρθε και θα μείνει με βροχές, ψύχρα και ομπρέλα..

Επιτέλους ο καιρός θα έρθει στην εποχή του.. με τις θερμοκρασίες να πέφτουν και κάτω από τα φυσιολογικά.

Κάτι από τις παλιές καλές φθινοπωρινές μέρες θα θυμίζει ο καιρός από αύριο Δευτέρα, με ένα άκρως φθινοπωρινό καιρικό τοπίο, με ψύχρα, βροχές, ομπρέλα και ζακετούλα.. και από ότι φαίνεται και σύμφωνα με αυτά που μας λένε και οι μετεωρολόγοι,” Το φθινόπωρο ήρθε για να μείνει” κάτι που λίγο- πολύ το θέλουμε όλοι..

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως από την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν βροχές και ψύχρα.

“Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα”!
Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο!
Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες.
Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα! Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.
Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά , ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής σε κάποιες περιοχές.
Υ.Γ : Να τονίσω ότι στις περιοχές που δεν έχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση ( καθαρισμοί ρεμάτων ,φρεάτια , μέτρα αντιστήριξης κ.α) ) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα – και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, ωστόσο πρόσκαιρες τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν σε περιοχές όπως το Ιόνιο, τα βόρεια ηπειρωτικά, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό δυτικούς βορειοδυτικούς που θα φτάνουν έως και τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Όσο πλησιάζουμε στην Τρίτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγα σύννεφα και ήπιοι καιροί, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις και στα δυτικά από νότιες, φτάνοντας τα 5 μποφόρ.

Αυτή η μετεωρολογική εξέλιξη προμηνύει μια σταδιακή μετάβαση σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες, χωρίς, ωστόσο, μεγάλες διαταραχές στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ή απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]