Πέθανε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης

15 Σεπτεμβρίου 2024

Πέθανε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης

Ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στο πάλκο την ώρα του φονικό του Νίκου Κοεμτζή που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης, σε ηλικία 80 ετών. Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η κόρη του και γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη, μέσα από ανάρτησή της στο προφίλ της στο Facebook.

Απεβίωσε ο Κώστας Καρουσάκης σε ηλικία 80 ετών | Pentapostagma

η Ελένη Καρουσάκη δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία, στον λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε στη λεζάντα: «Καλό παράδεισο πατέρα. Μαχητής μέχρι το τέλος! Σ’ αγαπώ…».

Ανεβάζοντας μια δεύτερη ανάρτηση έκανε γνωστό ότι η κηδεία του πατέρα της θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

 Ο Κώστας Καρουσάκης ήταν τραγουδιστής που έκανε επιτυχίες τις δεκαετίες του 70 και του 80.

O Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Από τους 2 γάμους του απέκτησε 4 παιδιά. Η κόρη του, Ελένη από νωρίς ακολούθησε τα χνάρια του στο τραγούδι, επιλέγοντας ένα πιο ελαφρολαϊκό είδος μουσικής. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού, ενώ όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία.

Από το 1958 ζούσε στην Αθήνα. Το 1963 πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία ως συνθέτης και το 1968 ως τραγουδιστής. Τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, ενώ το 1974 άνοιξε το δικό του νυχτερινό κέντρο, από όπου περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής.

Το όνομά του, είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Και αυτό γιατί ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Εκείνη τη νύχτα, θα πέσουν νεκροί τρεις άνθρωποι και άλλοι 7 θα τραυματιστούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]