Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα σε Ροδόπη και Κομοτηνή – Τόνους λάσπης κατέβασε το βουνό

14 Σεπτεμβρίου 2024

Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα σε Ροδόπη και Κομοτηνή

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ αυλές σπιτιών μετατράπηκαν σε λίμνες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή σε περιοχές του δήμου Ιάσμου, στη Ροδόπη και στον Πολύανθο  στην Κομοτηνή ,με πλημμυρισμένους δρόμους, κατολισθήσεις και υπερχείληση χειμάρρων από τη συσσώρευση φερτών υλικών.

Πλημμύρες και καταστροφές προκάλεσαν οι καταιγίδες στη Ροδόπη όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο δύο ανθρώπους από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Ροδόπη: Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα στον δήμο Ιάσμου - Κατολισθήσεις και πλημμυρισμένοι δρόμοι (Βίντεο)

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έριξε πάνω από 90 χιλιοστά βροχής στη Ροδόπη και λόγω της πυρκαγιάς πέρσι στο Παπίκιο Όρος έχει μειωθεί η φέρουσα ικανότητα των ρεμάτων.

Ως αποτέλεσμα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο πλημμύρισε με νερά και φερτά υλικά, στο ύψος του Πολύανθου, του Ιάσμου και του Κοπτερού. Λεωφορείο εγκλωβίστηκε στον Πολύανθο και κατάφερε να φύγει όταν άνοιξε ο δρόμος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από αυλές. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Ιάσμου. Από τις 5 το απόγευμα κλειστά παραμένουν τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής- Ξάνθης.

Έντονη βροχόπτωση έπληξε και την Κομοτηνή και συγκεκριμένα την περιοχή Πολύναθο, με αποτέλεσμα εξαιτίας της κακοκαιρίας να πλημμυρίσουν πολλοί δρόμοι ενώ πολλές αυλές μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Έτσι, πολλοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να μεταφερθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Οι κάτοικοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς όπως αναφέρουν η στάθμη του νερού πέφτει και το φαινόμενο είναι σε αποκλιμάκωση.

Κομοτηνή: Πλημμύρισαν δρόμοι στην περιοχή - Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια  τους - Fimotro
Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Κομοτηνή - Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι, πλημμύρισαν  σπίτια, έκλεισαν δρόμοι - Newsbomb
Κομοτηνή: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον Πολύανθο

Σύμφωνα με το komotinipress.gr το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο προκλήθηκε από την υπερχείλιση χειμάρρων και τη συσσώρευση φερτών υλικών. Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε και διακοπή κυκλοφορίας στην εθνικό οδό Πολυάνθου – Ιάσμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]