Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα – Υποχωρεί ο υδράργυρος

14 Σεπτεμβρίου 2024

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα – Υποχωρεί ο υδράργυρος

Αίθριος γενικά ο καιρός στην Αττική με το φθινόπωρο να μπαίνει για τα καλά με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.

Με δύο πρόσωπα ο καιρός σήμερα, καθώς φθινοπωρινό τοπίο θυμίζει από τη μια με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και σε τμήματα του Αιγαίου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα | ΣΚΑΪ

Για σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και σε τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου με βελτιωμένο καιρό από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27-29, στη Θεσσαλία από 9 έως 27-28, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 28-29 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 24-25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου).

Στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί γενικά άνεμοι έως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και στη βόρεια χώρα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27-29 βαθμούς (στα ανατολικά του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς υψηλότερες).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Φθινοπωρινός ο καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες | Έθνος

Την Κυριακή

Στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και στα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς

Meteo: Χαλάει ξανά ο καιρός τις επόμενες ώρες - Έρχονται βροχές και  καταιγίδες | Έθνος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]