Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σήμερα – Που αναμένονται έντονα φαινόμενα

11 Σεπτεμβρίου 2024

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σήμερα – Που αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί και θυελλώδεις άνεμοι το σκηνικό του καιρού και για σήμερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου , το έντονο πέρασμα της η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να προβλέπονται ιδιαιτέρως έντονα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος)

Η κακοκαιρία «Atena» έπληξε στην Αττική εχθές Τρίτη με τις καταιγίδες να μετατρέπουν τους δρόμους σε λίμνες ενώ το βράδυ έπεσαν χιλιάδες κεραυνοί που έκαναν τη νύχτα μέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι καταιγίδες και οι βροχές σήμερα θα είναι ιδιαίτερα έντονες σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σε ότι αφορά την θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 30 βαθμούς.

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και έως τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη

Στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες κατά τόπους νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]