Νέα προγράμματα: «Εξοικονομώ 2024» και το νέο «Αλλάζω θερμοσίφωνα»

8 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα προγράμματα: «Εξοικονομώ 2024» και το νέο «Αλλάζω θερμοσίφωνα»

Νέα προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, εξήγγειλε από τη ΔΕΘ η υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Τα ποσοστά επιδότησης και σε ποιους απευθύνονται.

Στα σκαριά βρίσκεται ένα νέο πακέτο προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, όπως έκανε σαφές από τη ΔΕΘ η υφυπουργός .

Τα νέα προγράμματα Εξοικονομώ που έρχονται στο επόμενο διάστημα και αφορούν ευάλωτες ομάδες πολιτών, νοικοκυριά ασχέτως εισοδηματικών κριτηρίων και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο νέο «Εξοικονομώ 2024», επιλέξιμα θα είναι όλα τα νοικοκυριά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Από το συνολικό ποσό, ένα σημαντικό μέρος, ύψους 30 εκατ. θα αφορά νοικοκυριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα. Το ποσοστό επιδότησης θα ανέρχεται στο 50% και ειδικά για τα νοικοκυριά της Θεσσαλίας στο 80%.

Σε τροχιά εκκίνησης βρίσκεται επίσης το «Εξοικονομώ 2024 για ευάλωτα νοικοκυριά», δηλαδή για όσους έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ, καθώς και το νέο «Αλλάζω θερμοσίφωνα».

Εδώ, προτεραιότητα θα δοθεί στους επιλαχόντες του πρώτου προγράμματος. Επίσης, προσεχώς θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα επιδότησης αντλιών θερμότητας, για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]