Το πρόγραμμα της Ελληνικής αποστολής της 2η μέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων

30 Αυγούστου 2024

Το πρόγραμμα της Ελληνικής αποστολής της 2η μέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων

Σήμερα η ελληνική αποστολή συμμετέχει σε τέσσερα αθλήματα και μία ιστορική παρουσία στο tae kwon do, καθώς η Χριστίνα Γκέντζου θα εκπροσωπήσει το άθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Άνετη πρόκριση στις «16» της όπεν κατηγορίας Ολυμπιακού τόξου εξασφάλισε η Δωροθέα Ποιμενίδου και θα διεκδικήσει την είσοδό της στα προημιτελικά στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Ποιμενίδου συγκέντρωσε 588 πόντους στο σημερινό προκριματικό γύρο, έχοντας και 11 10αρια.

Με την επίδοση αυτή κατετάγει στην 5η θέση και στη νοκ άουτ αναμέτρηση που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (09:35 το πρωί) θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αζίζζ Μπεναμί (Γαλλία) κι την Σομαΐ Ραχίμι (Ιράν) για μία θέση στα προημιτελικά.

Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια θα είναι στα προημιτελικά στην κατηγορία BC4 στο τουρνουά μπότσια των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Αντίθετα η Άννα Ντέντα άρχισε με ήττα τη δική της προσπάθεια στους 3ους Παραολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

10:30 Αλέξανδρος Λεργιός 100μ. ελεύθερο S5 Προκριματικά

Οι οκτώ καλύτεροι προκρίνονται στον τελικό, Παρασκευή (30/8, 18:30)

12:33 Εθνική ομάδα 4Χ50μ. μικτή ομαδική mixed 2ο πόντοι (Αλέξανδρος Λεργιός, Αντώνης Τσαπατάκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη).Οι οκτώ καλύτερες προκρίνονται στον τελικό, Παρασκευή (30/8, 21:44)

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

13:02 Η Χριστίνα Γκέντζου παίζει με την Πολωνή Πατρίσια Ζέβαρ για τη φάση των «16» στην κατηγορία -65κ.

ΜΠΟΤΣΙΑ

15:00 Η Άννα Ντέντα, με ramp operator την Χριστίνα Ντέντα, στην κατηγορία BC3 θα παίξει με την Αγιάνε Ιτσινόε (Ιαπωνία)

18:00 Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου παίζει με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα Τσίκα στον 3ο αγώνα της στον α’ όμιλο στην κατηγορία BC4.

22:40 Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Μασουάκι Αρίτα στο 2ο παιχνίδι του για τον 4ο όμιλο στην κατηγορία BC3

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

15:00 Ο Παναγιώτης Γιαννούκαρης αγωνίζεται στα προκριματικά του αεροβόλου τουφεκίου 10μ ορθίως SH2 mixed (R5) στο τουρνουά σκοποβολής στο Σατορού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]