Από πνιγμό ο θάνατος της 8χρονης – Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης

15 Αυγούστου 2024

Από πνιγμό ο θάνατος της 8χρονης – Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης

Σήμερα θα γίνει η κηδεία της 8χρονης στη Χαλκιδική που βρήκε τραγικό θάνατο σε πισίνα – Αναζητείται από την αστυνομία και ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

Η 8χρονη μικρούλα πέθανε από πνιγμό, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με την εκδοχή του παππού, ο οποίος είναι απαρηγόρητος από την ανείπωτη αυτή τραγωδία,  η 8χρονη, όταν όλα τα παιδιά ήταν στην πισίνα φέρεται να βρέθηκε στον πάτο της πισίνας και το γεγονός αυτό να μην έγινε αντιληπτό.

Πνιγμός Αίγινα: Τραγωδία σε πισίνα - Έφυγε από τη ζωή νεαρός | Ειδησεις |  Pagenews.gr

Μετά το τραγικό αυτό περιστατικό έγιναν πολλές καταγγελίες από γονείς για τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουν τα παιδιά στην πισίνα, με κάποιες μητέρες να λένε πως τα παιδιά εκείνη την ώρα είναι πάρα πολλά μέσα στην πισίνα και ένα να κάνει πλάκα ή να τραβήξει το άλλο, δεν είναι δύσκολο να χάσει το παιδί τις αισθήσεις του.

Η γιαγιά της 8χρονης, συγκλονίζει: «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε σύμφωνα με το thesstoday.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του κοριτσιού, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Η κηδεία του παιδιού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη.

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας των δύο πισινών εντός της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη προχώρησε σήμερα ο Δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι άδειες.

Τι διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο

Όπως αναφέρθηκε από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πισίνα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]