Ανεξέλεγκτες διαστάσεις η φωτιά στην Αττική – Απόκοσμες εικόνες από την Νέα Μάκρη

12 Αυγούστου 2024

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις η φωτιά στην Αττική – Απόκοσμες εικόνες από την Νέα Μάκρη

Η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εκκενώνονται Παλαιά, Νέα Πεντέλη και Νταού, όπως και ο Αγιος Σπυρίδωνας, ενώ εκδόθηκε 112 ετοιμότητας για πολλές περιοχές.

Άνιση η μάχη που δίνουν με τη φωτιά οι πυροσβέστες μέχρι στιγμής στην Αττική, με την φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι στην κορυφογραμμή του όρους Πεντέλη και κατευθύνεται προς τη Μονή Πεντελης, όπου δύο ελικόπτερα επιχειρούν ρίψεις νερού.

Τρία είναι τα μέτωπα που παραμένουν στο επίκεντρο, από την πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από το Βαρνάβα και έφτασε να απειλεί τον Διόνυσο, την περιοχή της Πεντέλης αλλά και να κατακάψει μεγάλο μέρος του Πεντελικού Όρους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της εστιάζουν σε Γραμματικό, Πεντέλη και Νέα Μάκρη με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν από το πρωί, προσπαθώντας να ανακόψουν τα πολλά και επικίνδυνα πύρινα μέτωπα που εκτείνονται σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων.

Κόλαση φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη: Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη  Ροδόπη - ertnews.gr
Πού έχει φωτιά τώρα - Χάρτης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στ. Τσίρκας. Αντίστοιχα ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Γιώργος Ηλίας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά έχει κάψει πολλά σπίτια κι έχει καταστραφεί όλο το χωριό, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ.

Με τις πληροφορίες να μιλούν για σπίτια που έχουν  παραδοθεί στις φλόγες κυρίως σε Βαρνάβα, οκτώ πολίτες και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και χιλιάδες στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη.

Συγκλονιστικές εικόνες από την πυρκαγιά που πλησιάζει την περιοχή της Ανατολής στη νέα Μάκρη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]