Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με άρωμα Ελλάδας

12 Αυγούστου 2024

Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με άρωμα Ελλάδας

Με την τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παρίσι έδωσε τη σκυτάλη στο Λος Άντζελες για την διοργάνωση του 2028, με τον σταρ του Hollywood Τομ Κρουζ να παραλαμβάνει την Ολυμπιακή σημαία με τρόπο κινηματογραφικό.

Η ελληνική σημαία εμφανίστηκε στην τελετή και χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την αρχαία Ελλάδα, ενώ παράλληλα ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της χώρας μας, με μια πολύ ξεχωριστή εκτέλεση. 

Στη διάρκεια της τελετής, το «Stade de France» βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», «μεταφέροντας» θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».

Ο πρωταγωνιστής, ο «χρυσός εξερευνητής» κατέβηκε από την οροφή του σταδίου και στο πλαίσιο της εξερεύνησής του, τού παραδόθηκε η ελληνική σημαία από τον μασκοφόρο λαμπαδηδρόμο της τελετής έναρξης και την ατσάλινη ιππέα, ενώ ακουγόταν ολόκληρος ο ελληνικός εθνικός ύμνος.

Στη συνέχεια την εμφάνισή του στο στάδιο έκανε και το γνωστό έργο τέχνης «η Νίκη της Σαμοθράκης», με το ελληνικό στοιχείο να είναι ιδιαίτερα έντονο όπως είναι λογικό και στην τελετή λήξης.

Μεταξύ άλλων τα βλέμματα στράφηκαν στη χορογραφία των Ολυμπιακών δαχτυλιδιών, όπου ερμηνεύτηκε ο Ύμνος του Απόλλωνα, ο παλαιότερος ύμνος της αρχαίας Ελλάδας, από τον πιανίστα Αλέν Ροσέ. Ο ύμνος αυτός ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου 1894 κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου στο Παρίσι, για την επανίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική σημαία και η Νίκη της Σαμοθράκης στην...  | Αθλητικά Ειδήσεις

«Δέος και μεγαλείο». Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν κάποιοι χρήστες την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με τις ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα.

«Δεν θυμάμαι ποτέ άλλη χώρα να έχει τιμήσει με τόσο συγκλονιστικό τρόπο την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κρίμα που μερικοί είστε μόνο γκρίνια. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πανέμορφο, συγκινητικό, και άκρως δημιουργικό», αναφέρει ένα σχόλιο στο Χ.

Λίγα λεπτά μετά την ανάκρουση του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων από την ορχήστρα Divertimento, έφτασε η στιγμή που όλοι περίμεναν. Ο πασίγνωστος ηθοποιός Τομ Κρουζέφερε εις πέρας την… επικίνδυνη αποστολή, να μεταφέρει με μια μοτοσυκλέτα τη σημαία με τους πέντε κύκλους στο Λος Άντζελες.

Αρχικά εμφανίστηκε ξαφνικά στην οροφή του σταδίου, παρέλαβε τη σημαία από τη δήμαρχο του Λος Άντζελες, για να ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Αμερική, αρχικά με μηχανή και μετά με αεροπλάνο, όπου έκανε ελεύθερη πτώση στο Χόλλυγουντ, θυμίζοντας εποχές “Mission Impossible”.

Έπειτα παρέδωσε τη σημαία στον σπουδαίο Αμερικανό Ολυμπιονίκη, Μάικ Τζόνσον, ο οποίος με τη σειρά του έφτασε σε μία σκηνή όπου περίμεναν οι Red Hot Chili Peppers, η Μπίλι Άιλις, ο Snoop Dogg αλλά και τον Dr. Dre να εμφανίζονται στη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]