Σταθερά στο «κόκκινο» ο υδράργυρος έως τον Δεκαπενταύγουστο

9 Αυγούστου 2024

 Σταθερά στο «κόκκινο» ο υδράργυρος έως τον Δεκαπενταύγουστο

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και από το Σαββατοκύριακο πολύ πιθανώς και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το μελτέμι θα διατηρήσει τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, ενώ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, η θερμοκρασία προβλέπεται να πλησιάσει τους 40 βαθμούς.

Ταλαιπωρημένος» από ισχυρά μελτέμια, μας άφησε ο Αύγουστος

Οι μετεωρολόγοι δεν παραλείπουν να κάνουν αναφορά στον καιρό του Δεκαπενταύγουστου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι ανάλογες με αυτές που βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Όπως καταγράφεται και στον χάρτη που ακολουθεί, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, οι θερμοκρασίες στα δυτικά θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι – απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο την Κυριακή - ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]