Ανδρουλάκης: Πυρά στο Μητσοτάκη για τους πανηγυρισμούς της ανεργίας που μειώνεται

1 Αυγούστου 2024

Ανδρουλάκης: Πυρά στο Μητσοτάκη για τους πανηγυρισμούς της ανεργίας που μειώνεται

Η ανεργία μειώθηκε, λέει ο πρωθυπουργός και πανηγυρίζει ότι βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εξαπολύει πυρά για τους χαμηλούς μισθούς και την πανάκριβη καθημερινότητα..

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, κλείνει τον Ιούλιο «με το πολύ θετικό νέο» της μείωσης της ανεργίας στο 9,6%:  «Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο».

Θύελλα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Το διάγγελμα Μητσοτάκη, η πρώτη  αντίδραση από Αργολίδα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Και σχολιάζει ότι «πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009! Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019», όπως τονίζει, «η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000».

Άλλη εικόνα για την ανεργία έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή είπε:

«Είναι στα αλήθεια ισχυρή η ελληνική οικονομία;» απαντώντας πως «το πιο ασφαλές κριτήριο είναι να δούμε την αγορά εργασίας, δηλαδή, τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται και τους μισθούς που προσφέρονται».

Έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία μεταξύ των 27 της ΕΕ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε πως, «τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ είναι καταλυτικά: Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων είναι μεροδούλι μεροφάι. Πάνω από το 50% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται έως 800 ευρώ τον μήνα καθαρά, το 70% των μισθωτών έως 950 ευρώ τον μήνα, ενώ μόνο ένας στους δέκα έχει μισθό πάνω από 1.450 ευρώ και μόλις το 3,63% των μισθωτών πάνω από 2.025 καθαρά. Με άλλα λόγια, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει καμία προοπτική ευημερίας στον τόπο», είπε.

Στην Ελλάδα πια έχουμε χαμηλούς μισθούς και πανάκριβη καθημερινότητα” σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης του το βράδυ της Τετάρτης στο τηλεοπτικό δίκτυο “BEST”.

Σχεδόν ο  ένας στους τέσσερις εργαζόμενους (24,7%) αναγκάζεται να δουλεύει και μετά την τυπική λήξη του ωραρίου του, αφιερώνοντας καθημερινά ή αρκετές ώρες την εβδομάδα, μέρος του ελεύθερου χρόνου του, προκειμένου να καταφέρει να καλύψει διάφορες εργασιακές υποχρεώσεις.

Οι επιδόσεις της χώρας μας στους ποιοτικούς δείκτες απασχόλησης, σε σχέση με το εισόδημα, τον ελεύθερο χρόνο, την εργασιακή επισφάλεια, είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]