Πλοίο της γραμμής προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ιστιοπλοϊκά στη Σκόπελο(βίντεο)

8 Ιουλίου 2024

Πλοίο της γραμμής προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ιστιοπλοϊκά στη Σκόπελο

Πανικός επικράτησε στο λιμάνι της Σκοπέλου όταν πλοίο της γραμμής  μετέτρεψε σε καρυδότσουφλα τα  ιστιοπλοϊκά  που είχαν αγκυροβολήσει καθώς  συγκρούονται το ένα με το άλλο, έρμαια του δυνατού κυματισμού που προκάλεσε με την είσοδό του στο λιμάνι το πλοίο της γραμμής.

Πανικόβλητοι οι επιβάτες των ιστιοπλοϊκών  προσπαθούν να κρατηθούν από όπου μπορούν, ήταν γεμάτα από κόσμο που ούρλιαζε έντρομος και από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Ουσιαστικά δεν χτύπησε κανείς γιατί τα σκάφη ήταν αραγμένα στο λιμάνι. Εκείνη την ώρα μπήκε  ένα μεγάλο σκάφοςτης ακτοπλοΐας , το οποίο, περνώντας μπροστά από αυτά τα σκάφη που ήταν αραγμένα, έκανε έναν πάρα πολύ μεγάλο κυματισμό, που είχε σαν αποτέλεσμα να μπλέξουν μεταξύ τους άλμπουρα, να γίνουν πολύ μεγάλες ζημιές. Μιλάμε για καταστροφή σε ορισμένα σκάφη και δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι σκάφη με ναύλα, μιλάμε για μεγάλη ζημιά σε επαγγελματίες», είπε ο Φίλιππος Βιντζηλαίος, πρόεδρος Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η είσοδος στο λιμάνι του Superstar προκάλεσε τέτοιον πανικό και επικίνδυνες καταστάσεις.

«Αυτό το περιστατικό, οφείλω να πω ότι έχει γίνει επανειλημμένες φορές. Και πέρσι είχαμε πάλι το ίδιο φαινόμενο όπου 26 σκάφη είχαν ακριβώς το ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα να υποβληθούν πάρα πολλές μηνύσεις κατά της εταιρείας και γενικότερα για αποζημιώσεις οι οποίες ήταν μεγάλες. Είναι ένα θέμα το οποίο έχουν αρχίσει με συζήτηση και με ασφαλιστικές εταιρείες, έχουν προβληματιστεί πάρα πολύ και οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες γιατί αυτό κάποιος τα πληρώνει», συμπλήρωσε ο κ. Βιντζηλαίος.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το κόστος για ταξίδι με πλοίο ακόμα και για έναν επιβάτη είναι δυσβάστακτο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]