Το «παρών» θα δώσει η Εθνική μπάσκετ 16 χρόνια μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

8 Ιουλίου 2024

Το «παρών» θα δώσει η Εθνική μπάσκετ 16 χρόνια μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Η αποστολή εξετελέσθη μιας και  η  Εθνική μπάσκετ προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσει ξανά το «παρών» 16 χρόνια μετά, ύστερα από την  νίκη της επί της Κροατίας με 80-69.

Με 23 πόντους στο ματς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστικός για την Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η νίκη έφερε δάκρυα συγκίνησης στον αγαπημένο όλων μας τον “Greek Freak”,  δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε και ο ίδιος να βοηθήσει τη “γαλανόλευκη”.

Έτσι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι φαβορί για σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς ο Μίλτος Τέντογλου αρνήθηκε την θέση.

Η επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου: χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης ήταν απολύτως λογικό να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κι ο άνθρωπος με τον οποίο θα ανοίξει η παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο ο αντισυμβατικός Μίλτος ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι δεν αποδέχεται την τιμητική πρόταση καθώς δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή του από την προετοιμασία για τους Αγώνες και δεδομένου ότι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής περνά από μια σχετική ταλαιπωρία θα ήθελε να το αποφύγει.

Δεδομένου ότι Πετρούνιας και Κορακάκη έχουν υπάρξει σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ενώ ο Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της φλόγας για το Παρίσι, πλέον αυτός που φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak είναι ένας σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ η πορεία της ζωής του είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει κάποιος και σίγουρα η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αν συνοδευτεί με αυτήν την τιμή θα κάνει αυτήν εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]