Η Apple δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον καταφέρει να την χακάρει

27 Οκτωβρίου 2024

Η Apple δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον καταφέρει να την χακάρει

Απονέμουμε μέγιστα ποσά για πιθανά τρωτά σημεία που θέτουν σε κίνδυνο δεδομένα χρηστών», αναφέρει.

Η Apple είναι πρόθυμη να στοιχηματίσει πολλά, στην ασφάλεια της τεχνολογίας της  «Private Cloud Compute», σε όποιον αναφέρει κενά ασφαλείας που θα επιτρέψουν εκτέλεση κώδικα απομακρυσμένα, έγραψε σε ανάρτηση της στον ιστότοπο ασφαλείας της.

Την επόμενη εβδομάδα κάνει το ντεμπούτο του το AI Cloud της Apple, με το όνομα Private Cloud Compute. Η Apple σήμερα δήλωσε πως πληρώνει σε ερευνητές ασφαλείας 1 εκατομμύριο δολάρια για να βρουν κενά ασφαλείας στην υπηρεσία, που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια το Cloud AI.

“Απονέμουμε τα μέγιστα ποσά για ευπάθειες που θέτουν σε κίνδυνο δεδομένα χρηστών και δεδομένα αιτήσεων συμπερασμάτων εκτός των ορίων εμπιστοσύνης [του ιδιωτικού cloud]”, δήλωσε.

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές  στο iPhone | Techblog.gr

Παράλληλα θα βραβεύσει με $250.000 όποιον βρει τρόπο να εξάγει ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών ή τις προτροπές που κάνουν στην τεχνητή νοημοσύνη οι χρήστες.

Η ενέργεια της Apple γίνεται μέσω του Bug Bounty Program, που προσφέρει σε hackers και ερευνητές ασφαλείας να κερδίσουν χρηματικά βραβεία, ώστε να αναφέρουν ιδιωτικά στην Apple τα προβλήματα που ανακάλυψαν, τα οποία θα οδηγήσουν σε παραβιάσεις συσκευών και λογαριασμών των χρηστών της.

Παράλληλά, εδώ και χρόνια η Apple έχει δημιουργήσει ένα ειδικό iPhone, μόνο για ερευνητές, που είναι σχεδιασμένο μόνο για hacking. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια της συσκευής που συχνά γίνεται στόχος από spyware και άλλες επιθέσεις.

Το σύστημα, σύμφωνα με την Apple, διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και διαγράφει αμέσως το αίτημα ενός χρήστη μόλις εκπληρωθεί η εργασία.

Υπάρχουν διαφορετικές πληρωμές για ορισμένες ανακαλύψεις, αλλά το 1 εκατομμύριο δολάρια πηγαίνει σε οποιονδήποτε μπορεί να εκτελέσει κώδικα στο σύστημα χωρίς να εντοπιστεί και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα μέρη.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Apple αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά για την ταξινόμηση μηνυμάτων, τη δημιουργική γραφή και τη δημιουργία μοναδικών emoji.

Apple: Καθυστερεί η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της

Αλλά μόνο όσοι διαθέτουν τα high-end smartphone iPhone 15 και το νέο iPhone 16 θα έχουν πρόσβαση στην πολυαναμενόμενη πλατφόρμα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι σηματοδοτεί «ένα νέο κεφάλαιο στην καινοτομία της Apple».

Αυτό σημαίνει για εσάς ως πελάτη, ότι μπορείτε να περιμένετε να βρείτε περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη ενσωματωμένη στις εφαρμογές και τις συσκευές σας από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]