ΔΕΗ: Δίνει “φως” στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

25 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΗ: Δίνει “φως” στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 σε φυσικούς χώρους και online.

Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2021-2027 και του προγράμματος MEDIA.

Η ΔΕΗ ενισχύει τη στρατηγική της συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον μεγαλύτερο κινηματογραφικό οργανισμό της χώρας, με την προσθήκη του νέου βραβείου «ΦΩΣ powered by ΔΕΗ», το οποίο θα απονείμει σε πρωτοεμφανιζόμενες και πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους €3.000.

Το βραβείο «ΦΩΣ powered by ΔΕΗ» θα διεκδικήσουν, κατά την διάρκεια της τελετής απονομής, μία πρωτοεμφανιζόμενη και ένας πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός, οι οποίοι συμμετείχαν σε ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους. 

Οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Τσορτέκης και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης αποτελούν την κριτική επιτροπή για την απονομή του φετινού βραβείου.

Στο 65ο ΦΚΘ 22 μεγάλου μήκους και 24 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

– 18 ταινίες σε πρώτη προβολή, στην «Επίσημη πρώτη» και στο «Ξεπερνώντας τα σύνορα»

– Ειδική προβολή από το Φεστιβάλ και τη Finos Film της ταινίας Δεσποινίς Διευθυντής, με τη μουσική του αξέχαστου Μίμη Πλέσσα.

– Τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 

– Οι ελληνικές ταινίες διεκδικούν μια σειρά από ανεξάρτητα βραβεία. Ανάμεσά τους το νέο βραβείο ΦΩΣ powered by ΔΕΗ, το οποίο διεκδικούν πρωτοεμφανιζόμενες και πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί, σε πρώτο ή δεύτερο ρόλο, σε ελληνική ταινία μεγάλου μήκους που συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.  Θα δοθούν δύο βραβεία, ένα σε γυναίκα ηθοποιό και ένα σε άνδρα ηθοποιό, το καθένα από τα οποία συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Στο 65ο ΦΚΘ θα προβληθούν 252 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες στις ανακαινισμένες, με νέα καθίσματα, αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε 67 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Τo Φεστιβάλ υποδέχεται δύο από τους πιο λαμπερούς σταρ του παγκόσμιου σινεμά, τη Γαλλίδα βραβευμένη με Όσκαρ Ζιλιέτ Μπινός και τον Βρετανό υποψήφιο για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικοί Χρυσοί Αλέξανδροι.

Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου ΔΕΗ, κ.
Σοφία Δήμτσα δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για αυτό το ταξίδι πολιτισμού που ξεκινά εδώ, στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που είναι συνυφασμένη με τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό. Ως ΔΕΗ χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με έναν τόσο σημαντικό φορέα πολιτισμού, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία μας να γίνεται όλο και πιο ισχυρή, καθώς φέτος δίνουμε για 1 η φορά το βραβείο «ΦΩΣ powered by ΔΕΗ» στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες ηθοποιούς και το ελληνικό σινεμά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο www.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Καλές προβολές!

65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι ελληνικές ταινίες που θα  φιλοξενήσει

filmfestival.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]