Σκότωσε τον σύζυγό της με τον υδράργυρο από 18 θερμόμετρα

24 Οκτωβρίου 2024

Σκότωσε τον σύζυγό της με τον υδράργυρο από 18 θερμόμετρα

Δηλητηρίαζε τον άντρα της χορηγώντας του υδράργυρο σε δόσεις..

Με ταινία θρίλερ μοιάζει η υπόθεση με την γυναίκα που δολοφόνησε τον σύζυγο της με υδράργυρο, η οποία έχει απασχολήσει τα τελευταία 6 χρόνια τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης μέχρι που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της πολωνικής καταγωγής γυναίκας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκείνη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο 60χρονος άνδρας είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Τι κάνουμε εάν σπάσει το θερμόμετρο υδραργύρου; - Enallaktikos
Θρίλερ: Κατηγορείται ότι σκότωσε τον 60χρονο σύζυγό της με υδράργυρο |  ΕΛΛΑΔΑ | thepressroom.gr

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εντοπίστηκε από έναν γιατρό εκροή υγρής ουσίας από το δεξί του αυτί, ουσία που προσομοιάστηκε με υδράργυρο. Κατά τη μετέπειτα εξέτασή του από ΩΡΛ, εντοπίστηκαν σφαιρίδια της ίδιας ουσίας και στο άλλο του αυτί. Η ουσία περισυλλέχθηκε και κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για στοιχειακό υδράργυρο.

Υδράργυρος εντοπίστηκε και σε ένα κρεββάτι στο οποίο ο άτυχος 60χρονος είχε ξαπλώσει εκεί για να κάνει μια εξέταση.

Μπορεί ένα σπασμένο θερμόμετρο ή λάμπα να προκαλέσουν δηλητηρίαση από  υδράργυρο; – medinova.gr

Οι αστυνομικοί όταν ρώτησαν τον 60χρονο αν έκανε ο ίδιος λήψη υδράργυρου εκείνος όχι μόνο το αρνήθηκε, αλλά δήλωσε και πλήρη άγνοια για το πως βρέθηκε ο υδράργυρος στα αυτιά του.

Αφού πήρε εξιτήριο, ο άνδρας έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό θανάτου.

Οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, χτύπησαν «καμπανάκι» στην ΕΛ.ΑΣ. και υπό αυτές τις συνθήκες κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τα ιατροδικαστικά ευρήματα που ακολούθησαν προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις από υδράργυρο (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαπιστώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 25-06-2018 έως και την 14-07-2018, όντας νοσηλευόμενος ο 60χρονος, του χορηγήθηκαν τουλάχιστον πέντε φορές, μεγάλες ποσότητες βενζοδιαζεπινών (λοραζεπάμης). Για τη συγκεκριμένη ουσία διαβεβαιώθηκε η μη χορήγησή της από το νοσοκομείο, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, οι μόνοι επισκέπτες ήταν η σύζυγός του και ο μεγάλος γιος του.

Η 50χρονη όταν εξετάστηκε από τους αστυνομικούς ανασκεύασε μερικώς όσα είχε καταθέσει αρχικά και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι χορήγησε φάρμακα και υδράργυρο στον σύζυγό της. αλλά παραδέχθηκε ότι η ίδια αγόρασε από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά τουλάχιστον έξι θερμόμετρα υδραργύρου, εκ των οποίων, το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου», τα δε υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία.

Μετά την πάροδο λίγων ημερών μετέβη σε φαρμακείο της Περαίας, αγοράζοντας ακόμη δώδεκα θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της, ενώ τα υπόλοιπα ισχυρίσθηκε ότι και πάλι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

Ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως τέθηκε αρχικά στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε μετά από μια τηλεφωνική καταγγελία με νέα στοιχεία που έδειχναν την εμπλοκή της 50χρονης στον θάνατο του συζύγου της και τελικά με πρωτοβουλία εισαγγελέα η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του άντρα της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]