Μεξικό: Aνταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών – Τουλάχιστον 19 νεκροί

23 Οκτωβρίου 2024

Μεξικό: Aνταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών – Τουλάχιστον 19 νεκροί

Περισσότεροι από 30 ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατιώτες, με την σύγκρουση μεταξύ ισχυρών οργανώσεων του υποκόσμου να εντείνεται.

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε ένοπλη σύγκρουση συμμοριών στην πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα του Μεξικού, συνελήφθη ηγετικό στέλεχος καρτέλ ναρκωτικών, κατονομάστηκε ως Έδουιν Αντόνιο “Ν.” και περιγράφεται ως τοπικός ηγέτης φράξιας του καρτέλ Σιναλόα.

Νέα κτηνωδία από τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό: Μαίνεται ο πόλεμος των  συμμοριών, οι αρχές εντόπισαν 5 απανθρακωμένα πτώματα | Hellasjournal.com

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν επτά οχήματα, σχεδόν 30 όπλα -ανάμεσά τους πολυβόλα-, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη. Η βία  στη δυτική πολιτεία Σιναλόα κλιμακώθηκε από τα τέλη Ιουλίου, όταν συνελήφθη ο Ισμαέλ “Ελ Μάγιο” Σαμπάδα από τις αμερικανικές αρχές.

Ο 76χρονος “Μάγιο”, βετεράνος του οργανωμένου εγκλήματος, κατηγορεί έναν από τους γιους του συνιδρυτή του καρτέλ Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν ότι τον πρόδωσε και τον παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές. Η σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που ορκίζονται πίστη στον Μάγιο και τους γιους του Τσάπο, τους λεγόμενους “τσαπίτους”, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 300 και πλέον παραμένουν αγνοούμενοι.

Από το 2006, όταν ξεκίνησε ο λεγόμενος “πόλεμος κατά των ναρκωτικών” στο Μεξικό, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 450.000 άτομα, ενώ άλλοι 100.000 έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]