Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα – Τουλάχιστον επτά νεκροί

20 Οκτωβρίου 2024

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Ο αριθμός των τραυματιών παραμένει άγνωστος, ενώ τη στιγμή της κατάρρευσης τουλάχιστον είκοσι άτομα βρέθηκαν στο νερό

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε στενή γέφυρα για πεζούς σε προκυμαία όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, στο πλαίσιο εορτασμού στο νησί Σαπέλο, στην πολιτεία Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί σε προκυμαία όπου δένουν πορθμεία τα οποία συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα, για εκδήλωση της μικρής κοινότητας των Γκάλα Γκίτσι απογόνων Αφρικανών πολλοί από τους οποίους είχαν μεταφερθεί σκλάβοι σε παραθαλάσσιες φυτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα στη Τζόρτζια-Τουλάχιστον επτά νεκροί  (VIDEO)

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, τουλάχιστον έξι από αυτούς με κρίσιμα τραύματα. Μια ομάδα μηχανικών και ειδικών σε θέματα κατασκευών αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει τις έρευνες για να διευκρινιστεί ο λόγος που η στενή γέφυρα κατέρρευσε. Πάντως, δεν υπήρξε σύγκρουση με σκάφος ή οτιδήποτε άλλο.

«Αυτός που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος εορτασμός του πολιτισμού και της ιστορίας μετατράπηκε σε τραγωδία», σχολίασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη» του στα σωστικά συνεργεία, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η ομάδα του θα παραμείνει σε επαφή με τις τοπικές αρχές και είναι έτοιμη να τους διαθέσει «οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν».

Το νησί Σάπελο βρίσκεται περίπου 97 χιλιόμετρα νότια της Σαβάνα και είναι προσβάσιμο από την ηπειρωτική χώρα με πλοίο. Η κοινότητα με τους χωματόδρομους και τα ταπεινά σπίτια ιδρύθηκε μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο από πρώην σκλάβους της βαμβακοφυτείας του Τόμας Σπάλντινγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]