Ενισχυμένοι βοριάδες και κρύο για σήμερα -Ανεβαίνει η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα

20 Οκτωβρίου 2024

Ενισχυμένοι βοριάδες και κρύο για σήμερα -Ανεβαίνει η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα

Φθινοπωρινός προβλέπεται για σήμερα, Κυριακή ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, τις τοπικές βροχές και τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι βοριάδες θα διατηρηθούν και σήμερα, ενώ οι βροχές θα είναι λίγες και πολύ τοπικές μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, με την θερμοκρασία να επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. 

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας σήμερα και σημαντική ενίσχυση των  βοριάδων - thetimes.gr

Για σήμερα 20 Οκτωβρίου 2024 στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το πρωί πιθανώς στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ

Καιρός σήμερα: Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες έως 8 μποφόρ | ΣΚΑΪ

. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 23 με 25 και τοπικά στα Δωδεκάννησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα: Βροχές στα νότια, συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα - Θυελλώδεις  άνεμοι στα πελάγη

 Την Δευτέρα

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη, για την Δευτέρα προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]