Πανυγειονομική απεργία σήμερα νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών

17 Οκτωβρίου 2024

Πανυγειονομική απεργία σήμερα νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν σήμερα κινητοποιήσεις

Πανυγειονομική απεργία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (17/10) με την συμμετοχή νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών, που διεκδικούν αυξήσεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν υγεία για όλους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας 8-3 στην Αττική, με συγκέντρωση στις 8:30 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Επίσης η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προχωρά και σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους, “η ενέργειά μας αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εύρεση λύσεων που καίνε, γιατί αφορούν την υγεία των ασθενών και την επιστημονική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί εργάζονται 15 χρόνια με παγωμένους μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας και απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, ατελείωτες εφημερίες που όλο και χειροτερεύουν. Οι ασθενείς 15 χρόνια με ράντζα, με ατελείωτες λίστες αναμονής, ασταμάτητες πληρωμές”.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της ζητά, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]