Συγκλονιστική η μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο ρόλο του θεατρικού “Η φάλαινα” (βίντεο)

16 Οκτωβρίου 2024

Συγκλονιστική η μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο ρόλο του θεατρικού “Η φάλαινα”

Πρεμιέρα κάνει απόψε, στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, η πολυαναμενόμενη παράσταση «Η Φάλαινα» με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις πρόβες της παράστασης είναι εντυπωσιακή η μεταμφίεση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ως υπέρβαρου άνδρα που προσπαθεί να ξανακερδίσει τη ζωή του.

H εκπληκτική μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την παράσταση «Η  Φάλαινα» (photos) | Το Κουτί της Πανδώρας
Η συγκλονιστική μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη σε «Φάλαινα», τον  ρόλο του Μπρένταν Φρέιζερ [εικόνες] - iefimerida.gr
Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η φάλαινα" και τη... -  Athinorama.gr
Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η φάλαινα" και τη... -  Athinorama.gr

Ηθοποιός με συνέπεια, αποφασιστικότητα και ευαισθησία ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, μεταμορφώνεται, σε κάθε παράσταση, στον παχύσαρκο Τσάρλι, έναν αυτοκαταστροφικό καθηγητή αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, “βουλιάζει” μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του. 

Μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο απαντάει η παράσταση. “Η Φάλαινα σε ωθεί να βρεις την ανθρωπιά σου σε χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Όλοι τους έχουν κάνει λάθη, αλλά μοιράζονται την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι μοιάζουν ότι δεν μπορούν”.

Η ιστορία κάθαρσης, αυτογνωσίας και συγχώρεσης, γνωστή από την οσκαρική κινηματογραφική της εκδοχή από τον Ντάρεν Αρονόφσκι με τον Μπρένταν Φρέιζερ (με πρωτότυπο τίτλο «The Whale»), με κεντρικό πρόσωπο τον αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο Τσάρλι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή. Ο ήρωας έχει χάσει την επαφή του με τον έξω κόσμο και την επιθυμία του για ζωή, ενώ παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και το παρελθόν του.

Ερμηνεύουν: Π. Δαδακαρίδης, Ευστ. Tσαπαρέλη, Γ. Μπένος, Ασ. Βουλιώτη, Τζ. Παλαιοθόδωρου. Σκην.: Αθ. Σμαραγδή. Κοστ.: Άγις Παναγιώτου. Μουσ.: Θ. Οικονόμου. Φωτ.: Μ. Μάσχα.

Πληροφορίες athinorama.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]