ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες οι ψηφοφόροι για τον δεύτερο γύρο

13 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες οι ψηφοφόροι για τον δεύτερο γύρο

Σημαντική η συμμετοχή στον β’ γύρο, πού και πώς ψηφίζετε, τι γίνεται με τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ακριβώς στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ καλούνται να ψηφίσουν ποιον θέλουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη ή τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο Χάρης Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών |  Cretapost.gr

Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον Α’ γύρο.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα και με δεδομένο ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00, η εικόνα για τον νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει γύρω στις 20.00. Στην περίπτωση βέβαια, που η διαφορά μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα είναι μεγάλη και δεν πάμε σε κάποιο ντέρμπι, τα πράγματα ίσως να ξεκαθαρίσουν και αρκετά νωρίτερα.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Για να ψηφίσει κάποιος στον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ δεν καταβάλλεται αντίτιμο, ενώ δεν μπορούν να συμπληρωθούν αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του Α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος.

Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Δείτε εδώ τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]