Καλοκαιρινός καιρός και σήμερα – Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

11 Οκτωβρίου 2024

 Καλοκαιρινός καιρός και σήμερα – Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σημειωθούν και βροχές στα βορειοανατολικά.

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει και σήμερα η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές να φτάνει και τους 32 βαθμούς Κελσίου. 

Καλοκαιρία και σήμερα: Εως 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία, που θα  σημειωθούν τοπικές βροχές  | Hellasjournal.com

Για σήμερα, Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις προμεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 29 με 30 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 30 με 32 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα δούμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα περιλαμβάνει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από αργά τη νύχτα θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά, την Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά Ιονίου ο καιρός θα περιλαμβάνει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος | Sofokleousin.gr

Για το Σάββατο

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη θα αυξηθούν και από αργά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]