Η Εθνική μας ομάδα έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ – Κέρδισαν την Αγγλία 2-1

11 Οκτωβρίου 2024

Η Εθνική μας ομάδα έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ – Κέρδισαν την Αγγλία 2-1

Σε μια από τις πιο παράξενες νύχτες της παγκόσμιας ιστορίας η Ελλάδα κούρσεψε το «Γουέμπλεϊ» για την ψυχή του λατρεμένου της Τζόρτζι..

Με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια περιέγραψε την τεράστια νίκη της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Αγγλία ο Guardian, υπό το πέπλο του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ήταν μια νύχτα που κανείς Έλληνας δεν θα ξεχάσει. Κανείς. Η Ελλάδα ταξίδεψε στο Γουέμπλεϊ για να αντιμετωπίσει την Αγγλία, λίγες ώρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Το κλίμα ήταν βαρύ, με τους συμπαίκτες του και όλους μας να θρηνούμε έναν από τους δικούς μας. Όλοι τους αποφασισμένοι να παίξουν  για τον λατρεμένο τους Τζόρτζι.

Αγγλία - Ελλάδα: Ανατριχίλα στο Γουέμπλεϊ, με την Εθνική να πανηγυρίζει το  γκολ για το 0-1 με τη φανέλα του Μπάλντοκ

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας δεν είχε νικήσει ποτέ την εθνική ομάδα της Αγγλίας σε επίσημο αγώνα. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές, αλλά η Αγγλία έχει παραμείνει αήττητη απέναντι στην Ελλάδα. Το 2-2 στο Old Trafford το 2001 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το πιο σπουδαίο της παράσημο. Μέχρι τα μεσάνυχτα της 10ης του Οκτώβρη.

Το παιχνίδι έμοιαζε με μια αθέατη συμφωνία μεταξύ των παικτών: να παλέψουν για τον Μπάλντοκ. Κάθε πάσα, κάθε διεκδίκηση της μπάλας, κάθε προσπάθεια στο γήπεδο κουβαλούσε το βάρος της απώλειας, αλλά και μια αίσθηση τιμής και αφοσίωσης.

Ο Guardian, παρά την ήττα των Τριών Λιονταριών» έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό ακριβώς άξιζε η Ελλάδα. Τι εμφάνιση! Υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόραρε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έβαλε την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα πέντε διαφορετικές φορές! Πήρε τη νίκη που η προσπάθειά της άξιζε και φτάνοντας σε αυτή, θυμήθηκε τον πεσόντα παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη».

Έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ η Εθνική Ελλάδος: 2-1 την Αγγλία – Τεράστια  νίκη αφιερωμένη στον Μπάλντοκ | Insider

Τα βρετανικά ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τους παίκτες της Αγγλίας μετά την ιστορική ήττα από την Εθνική μας στο Γουέμπλεϊ, και ασκούν σκληρή κριτική στον Λι Κάρσλεϊ για την τακτική του κόντρα στην Ελλάδα.

Η Εθνική Ελλάδος έκανε κατάθεση ψυχής στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ, πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Αγγλία και πανηγύρισε την ιστορική πρώτη νίκη της κόντρα στα «Τρία Λιοντάρια».

Το αποτέλεσμα προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους Άγγλους, που ασκούν έντονη κριτική στον υπηρεσιακό προπονητή Λι Κάρσλεϊ, κάνοντας λόγο για «ελληνική τραγωδία» και «ξεφτίλισμα στο Γουέμπλεϊ».

Η Ελλαδάρα νίκησε με 2-1 κι εδώ μπορείτε να δείτε τα γκολ του θριάμβου στο Γουέμπλεϊ. 

Αγγλία - Ελλάδα 1-2: Ιστορική νίκη στο Γουέμπλεϊ, ψυχάρες οι Έλληνες  έπαιξαν και για τον Μπάλντοκ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]