ΑΑΔΕ: Ένας στους τρείς φορολογούμενους δικαιώθηκε με τα πρόστιμα της εφορίας

11 Οκτωβρίου 2024

ΑΑΔΕ: Ένας στους τρείς φορολογούμενους δικαιώθηκε με τα πρόστιμα της εφορίας

Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου υποβλήθηκαν συνολικά 4.186 ενδικοφανείς προσφυγές στη ΔΕΔ, που αμφισβητούν τα αποτελέσματα ισάριθμων φορολογικών ελέγχων.

Εφορία: Πώς σβήνονται ψηφιακά τα πρόστιμα - Βήμα- βήμα η διαδικασία για τις  ενδικοφανείς διαφορές

Από τις 4.062 υποθέσεις προσφυγής που εκδικάστηκαν οι 1.306 δικαιώθηκαν και οι φορολογούμενοι  εξασφάλισαν ολική ή μερική διαγραφή καταλογισθέντων φόρων, προσαυξήσεων και προστίμων,  γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ για την ποιότητα των φορολογικών ελέγχων.

Το ποσοστό της δικαίωσης έφτασε στο 32,16% δηλαδή ένας στους τρεις φορολογούμενους γλύτωσε φόρους και πρόστιμα που του είχαν επιβάλει οι φορολογικοί ελεγκτές.

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ, που καλύπτουν την περίοδο από το 2013 έως και τον Αύγουστο του 2024, έχουν υποβληθεί συνολικά 92.670 ενδικοφανείς προσφυγές, από τις  οποίες εκδικάστηκαν οι 88.605.

Από αυτές, σε 21.859 περιπτώσεις, η ΔΕΔ ακύρωσε στις αποφάσεις του φοροελεγκτικού μηχανισμού και δικαίωσε τους φορολογούμενους, ακυρώνοντας φόρους και πρόστιμα, για έναν στους τέσσερις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]