Μακάβρια προειδοποίηση: “Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε”

9 Οκτωβρίου 2024

Μακάβρια προειδοποίηση: “Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε”

«Πιθανόν να πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μούντι.

Μια μακάβρια προειδοποίηση έρχεται από τη Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι που προειδοποιεί ότι όποιος επιλέξει να μείνει στις περιοχές που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης, θα βάλει τη ζωή του σε τεράστιο κίνδυνο.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ έχουν μία τελευταία ημέρα σήμερα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ή να προετοιμαστούν για την έλευση του κυκλώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή

Τροπικός κυκλώνας - Βικιπαίδεια

«Αν μείνετε, θα πεθάνετε», προειδοποίησε την Τετάρτη ο δήμαρχος της πόλης Τάμπα τους κατοίκους που δεν έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές που απειλούνται από τον φονικό τυφώνα Μίλτον, που πλησιάζει στη δυτική Ακτή της Φλόριντα και αναμένεται να φτάσει στην ξηρά αργά το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς την Πέμπτη.

Και ο Γερουσιαστής Ρικ Σκοτ, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι «κανείς από εμάς εδώ δεν μπορεί να σώσει τη ζωή σας αν εσείς αποφασίσετε να παραμείνετε σε κίνδυνο».

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου»

«Εκκενώστε τώρα, τώρα, τώραΘα έπρεπε ήδη να έχετε απομακρυνθεί. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Δεν υπερβάλω , είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία ο Λευκός Οίκος αντιμετωπίζει τον κυκλώνα είναι και το γεγονός ότι ο Μπάιντεν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γερμανία και την Ανγκόλα.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Μάικλ Λόουρι, “ αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την περιοχή του κόλπου της Τάμπα, οι πλημμύρες που θα προκαλέσει ο Μίλτον στις παράκτιες περιοχές ενδέχεται να είναι διπλάσιες από αυτές που παρατηρήθηκαν πριν από δυο εβδομάδες από τον κυκλώνα Έλιν.

Ο Μίλτον ενισχύθηκε τη Δευτέρα με εξωφρενικό ρυθμό, από τους πιο γρήγορους που έχει παρατηρηθεί ποτέ στην περιοχή του Ατλαντικού”, πρόσθεσε. “

“Θα πλημμυρίσουν τα πάντα” Γεννήτριες, τρόφιμα νερό και σκηνές έχουν διανεμηθεί σε όλη τη Φλόριντα, ενώ πολλοί είναι οι κάτοικοι που σκοπεύουν να φύγουν.

“Θα πλημμυρίσουν τα πάντα” Γεννήτριες, τρόφιμα νερό και σκηνές έχουν διανεμηθεί σε όλη τη Φλόριντα, ενώ πολλοί είναι οι κάτοικοι που σκοπεύουν να φύγουν.

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι επισήμως η ανώτερη που φτάνουν οι τυφώνες και η ταχύτητα των ανέμων είναι γύρω στα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι δήμαρχοι αλλά και ο Τζο Μπάιντεν έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές στην πολιτεία των 13 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο υπάρχουν και άτομα που έμειναν πίσω ελλείψει χρημάτων.  

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ύψος του νερού θα φτάσει τουλάχιστον τα πέντε μέτρα και ο κυματισμός τα τρία στις περιοχές που θα πληγούν. 

Σε βίντεο του Sky News, απεικονίζεται το δημοφιλές θέρετρο Treasure Island στα δυτικά της πολιτείας που έχει ερημώσει από κόσμο. Στο βίντεο από drone, η πόλη μοιάζει «νεκρή» θυμίζοντας εποχές lockdown με άδειους δρόμους.

LIVE: Hurricane Milton tracker | NBC News

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]