Κυκλώνας Μίλτον: SOS – Έκκληση Μπάιντεν στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

9 Οκτωβρίου 2024

Κυκλώνας Μίλτον: Έκκληση Μπάιντεν στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

«Συναγερμός» για τον τυφώνα Μίλτον, «Αν μείνετε θα πεθάνετε» λένε οι αρχές 

Έκκληση στους πολίτες που έχουν λάβει εντολές εκκένωσης προτού ο κυκλώνας Μίλτον αφιχθεί στη Φλόριντα να «απομακρυνθούν τώρα», λέγοντας πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν

«Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα και Θεού θέλοντος δεν θα είναι, όμως έτσι μοιάζει αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Μπάιντεν, στο περιθώριο μιας συνάντησης με συμβούλους στον Λευκό Οίκο, με επίκεντρο τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως ενέκρινε τους συναγερμούς που κήρυξαν οι αρχές στη Φλόριντα πριν από την άφιξη του κυκλώνα και ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να μεριμνήσουν για τις εκκενώσεις και να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις.

Mπάιντεν για τυφώνα Milton: Φύγετε τώρα από τη Φλόριντα, ζήτημα ζωής ή  θανάτου | ΣΚΑΪ

Εχει δοθεί εντολή για εκκένωση της περιοχής από πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους στις κομητείες της δυτικής ακτής της Φλόριντα. Η ασυνήθιστη διαδρομή και η ταχεία ενίσχυση του Milton εγείρουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της καταιγίδας.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον τυφώνα Milton, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμιστεί εκ νέου στην κατηγορία 5 πριν φθάσει στην ξηρά, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και τους κατοίκους να έχουν τρομοκρατηθεί.

Οι ντόπιοι τρομοκρατημένοι συνεχίζουν να προσπαθούν να φύγουν από την πολιτεία που απειλείται, αφού χθες το βράδυ καθώς έλαβαν μια τρομακτική προειδοποίηση να «φύγουν αλλιώς κινδυνεύουν να πεθάνουν», με τους τοπικούς αξιωματούχους να προσπαθούν να εκκενώσουν τον πληθυσμό πριν η θύελλα που εκδηλώνεται μία φορά τον αιώνα χτυπήσει την πολιτεία!

ΗΠΑ: Δραματική προειδοποίηση για τον «τυφώνα του αιώνα» Μίλτον – «Εάν μείνετε, θα πεθάνετε!»

O Μίλτον αναμένεται ότι θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι.

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η Φλόριντα έχει ετοιμάσει δεκάδες καταφύγια για να βοηθήσει στη στέγαση των κατοίκων που έμειναν αποκλεισμένοι από την καταιγίδα ενώ η Δήμαρχος της Τάμπα προειδοποίησε πως «αν οι κάτοικοι επιλέξουν να μείνουν δεν θα επιζήσουν».

Μιλώντας στο CNN η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, απευθυνώμενη στους κατοίκους της πόλης τόνισε: «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Εν τω μεταξύ, το NHC ανακοίνωσε πως ένας άλλος κυκλώνας, ο Λέσλι, εντοπίζεται 2.400 χιλιόμετρα δυτικά του Πράσινου Ακρωτηρίου με ανέμους που φθάνουν τα 120 χλμ/ώρα.

Το καθηλωτικό βίντεο ενός αστροναύτη με τον κυκλώνα από το διάστημα

Εικόνες που καθηλώνουν δημοσίευσε ένας αστροναύτης της NASA που έβγαλε βίντεο πάνω από το «μάτι» του κυκλώνα Milton, ο οποίος θα χτυπήσει Μεξικό και Φλόριντα.

Οι αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους κατά μήκος της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα να απομακρυνθούν πριν από τον τυφώνα Μίλτον, με τον δήμαρχο της Τάμπα να λέει: «Αν επιλέξετε να μείνετε σε μία από αυτές τις περιοχές εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Αδειάζουν τα ράφια σούπερ μάρκετ.

 Ενισχύεται ο τυφώνας ΜΙΛΤΟΝ: Δραματική έκκληση Μπάιντεν για εκκένωση

 Μπάιντεν: Ο χειρότερος τυφώνας των τελευταίων 100 ετών

«Συναγερμός» για τον τυφώνα Μίλτον – «Αν μείνετε θα πεθάνετε» λένε οι αρχές

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]