Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχεται η κακοκαιρία “Κασσάνδρα”

3 Οκτωβρίου 2024

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχεται η κακοκαιρία “Κασσάνδρα”

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη βόρεια και δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία “Κασσάνδρα” βρίσκεται προ των πυλών με τα φαινόμενα να ξεκινούν την Παρασκευή και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα διαρκέσει και μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, φέρνοντας ισχυρές βροχές και ενισχυμένους ανέμους.

Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Έρχεται κακοκαιρία τύπου Π: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από Παρασκευή –  Ανακαλύψτε ποιες περιοχές θα πλήξει! - Newsboom - 'Ολες οι ειδήσεις στην  Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε πως το κύμα κακοκαιρίας τοπικά θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις που θα φέρουν μεγάλους όγκους νερού, οι οποίοι με τη σειρά τους ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από την Ιταλία, με πολλή βροχή, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα ενώ όσο περνάνε οι ώρες θα επεκταθεί στον δυτικό κορμό της χώρας.

«Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας που μας προβληματίζει γιατί θα εμφανίσει μια αργή μετατόπιση. Υπάρχει ένας αντικυκλώνας βόρεια – βορειοανατολικά αυτής της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα αυτή να αλληλεπιδράσει για πολλές ώρες με θαλάσσιες εκτάσεις προς την περιοχή του Ιονίου» ανέφερε.

Εξηγώντας τον προβληματισμό του για τη δυτική Ελλάδα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει ότι εκεί το σύστημα «θα δείξει περισσότερη εμμονή» με μεγάλο όγκο βροχής «Δεν αποκλείεται Πέμπτη με Κυριακή να δούμε συνολικό όγκο νερού πάνω από τους 150 τόνους νερού το στρέμμα», με βροχές που θα διαρκούν πολλές ώρες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ, ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θοδωρής Κολυδάς η κακοκαιρία Κασσάνδρα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας σήμερα και το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events.

Κακοκαιρία: Δρόμοι - ποτάμια και προβλήματα σε όλη τη χώρα - Πού θα  χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα - CNN.gr

Για σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ σύμφωνα με την ΕΜΥ για την Πέμπτη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - The Opinion

Την Παρασκευή

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το μεσημέρι στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και έως το βράδυ να επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]