Άννα Διαμαντοπούλου: Στόχος μου η σύνταξη ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος για τη Δυτ. Αττική (Συνέντευξη)

3 Οκτωβρίου 2024

Σε τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναστραφεί η αρνητική στάση του αθηνοκεντρικού κράτους απέναντι στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, οι οποίες σφύζουν από ζωή, επεσήμανε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, η κα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι είναι εντυπωσιακό οι περιοχές αυτές που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με άλλες περιοχές της περιφέρειας ανά την επικράτεια.

Εστίασε δε στην ανυπαρξία ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων – δηλαδή τί πρέπει να γίνει σε Ανατολική και Δυτική Αττική για την επόμενη εικοσαετία – κατι που μπορεί να αλλάξει με την αποκέντρωση όχι μόνο αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων από το κεντρικό κράτος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό τομέα ο οποίος διαλύεται και για τον οποίο απαιτείται ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αποφευχθούν ελλείψεις ή εισαγωγές από γειτονικές χώρες στις αγορές της Αθήνας.

Επιπροσθέτως έθιξε και άλλα ζητήματα που χρήζουν άμεσων λύσεων όπως η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το δημογραφικό τονίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας σχολείων και υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Σημαντική ήταν η αναφορά της κας Διαμαντοπούλου στον χώρο της Παιδείας αλλά και στα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας μεταξύ εφήβων, δίνοντας τη δική της εξήγηση αλλά τον τρόπο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η υποψήφια πρόεδρος έκανε σαφές ότι ο νόμος του 2011 που αποτέλεσε σημαντικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο για τη βελτίωση των δημοσίων ΑΕΙ δεν λειτούργησε με κύρια ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αυτών, έκανε σαφές ότι αξίζει να υπάρξει συμμετοχή και ουσιαστικός διάλογος στο ενδεχόμενη χρήσης μικρών πυρηνικών για την παραγωγή ενέργειας, κάτι όμως που απαιτεί τουλάχιστον μια 15ετία ακόμη για να ωριμάσει.

Η κα Διαμαντοπούλου διευκρίνισε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει το ζητούμενο στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής, που δεν είναι άλλο από τη νίκη, όμως έτσι η αλλιώς θα συνεχίσει να προσφέρει μέσα από τις τάξεις του Κινήματος για τη βελτίωση της ελληνικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς.

Τέλος η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η εμπειρία που έχει αποκομίσει σε θέσεις ευθύνης τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα θα συμβάλλει αποφασιστικά εφόσον κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]