Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Θεσσαλονίκη λόγω του μετρό

2 Οκτωβρίου 2024

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Θεσσαλονίκη λόγω του μετρό

Εν όψη του μετρό καταγράφεται μεγάλη έκρηξη τιμών τόσο στις κατοικίες όσο και στην επαγγελματική στέγη.

Οι τιμές ειδικά στο κέντρο και στα σημεία που βρίσκονται κοντά τα πανεπιστήμια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και μάλιστα όσο πιο κοντά  στη στάση του μετρό βρίσκεται το ακίνητο τόσο ανεβαίνει το μίσθωμα, με αποτέλεσμα να παρασύρει εκτός από τη φοιτητική στέγη και τις οικίες προς ενοικίαση, αλλά και τους χώρους για επαγγελματική στέγη.

Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας που ανεβάζει τις τιμές είναι, η αύξηση του τουρισμού. Καθώς, πολλά ακίνητα αξιοποιούνται ως Airbnb, και ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την άνοδο των τιμών, διότι τα σπίτια δεν αρκούν για να καλύψουν την ζήτηση για μακροχρόνια διαμονή.

Θεσσαλονίκη | Visit North Greece

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα συμβόλαια εδώ και τρία χρόνια περιλαμβάνουν όρους για αναπροσαρμογή των μισθωμάτων πριν και μετά τη λειτουργία του μετρό έως και 50%.

Ενδεικτικά  κατάστημα 50 τετραγωνικών στην κάτω πλευρά της Εγνατίας πριν από 2 χρόνια είχε μίσθωμα 1.500 ευρώ, ενώ σήμερα φτάνει τις 2.000 ευρώ.

Μεγαλύτερη είναι η αύξηση στην πάνω πλευρά της οδού Εγνατίας όπου ένα κατάστημα ίδιων τετραγωνικών πριν από 2 χρόνια είχε μίσθωμα 800 ευρώ και σήμερα 1.500 ευρώ.

Στην οδό Δελφών, 50 τετραγωνικά κατάστημα νοικιαζόταν προς 600 ευρώ, ενώ σήμερα από 900 έως 1.000 ευρώ.

Γκαρσονιέρα, 50 τ.μ., ημιυπόγειο, ένα υπνοδωμάτιο, Άνω Τούμπα, ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Γκαρσονιέρα, 35 τ.μ., 1ος όροφος, ένα υπνοδωμάτιο, Νεάπολη, ενοικιάζεται στα 11,43 ευρώ ανά τ.μ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]