Μεταβολή του καιρού: Βροχές και θυελλώδεις ανέμους μέχρι και 9 μποφόρ

29 Σεπτεμβρίου 2024

Μεταβολή του καιρού: Βροχές και θυελλώδεις ανέμους μέχρι και 9 μποφόρ

Απότομη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς κάτω

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα στη χώρα μας με πολύ ενισχυμένους θυελλώδεις ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στην  επικαιροποίηση του νέου έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ δεν σημειώνονται διαφοροποιήσεις ,καθώς μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (29-09-2024) και μέχρι τη Δευτέρα (30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Καιρός: Μεγάλη εβδομάδα με θυελλώδεις ανέμους, Πάσχα με βροχές - ΤΟ ΒΗΜΑ

Για σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις περιοχές των Κυθήρων και της Κρήτης. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια και με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και θυελλώδεις ανέμους | News  24/7

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα δούμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά 7 με 8 και το βράδυ στο Θερμαϊκό Κόλπο τοπικά, έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη - Η πρόγνωση για την Αττική | in.gr

Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 6 με 7 και από το απόγευμα στον Κορινθιακό Κόλπο και στην περιοχή των Κυθήρων τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]