Παράταση του καλοκαιριού για λίγο – Έρχεται ψυχρό μέτωπο από την Κυριακή

25 Σεπτεμβρίου 2024

Παράταση του καλοκαιριού για λίγο – Έρχεται ψυχρό μέτωπο από την Κυριακή

Απότομα φαίνεται ότι θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς μπορεί να έχουμε ζέστη για λίγο διάστημα, όμως αναμένεται ένα ψυχρό μέτωπο από την Κυριακή , που θα ρίξει την θερμοκρασία κατακόρυφα και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες  σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με την Παρασκευή και το Σάββατο να ξεπεράσουμε τους 30°C και σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 34 – 35 βαθμούς, ωστόσο  από τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας έρχεται ανατροπή των καιρικών φαινομένων και τις υψηλές θερμοκρασίες θα διαδεχτούν έντονες καταιγίδες και μπόρες, με τη  θερμοκρασία τη Δευτέρα να πέφτει, επανερχόμενη σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

ΚΑΙΡΟΣ Τρίτη 7 Μαΐου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για σήμερα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ιόνιο και στην Ήπειρο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Screenshot

Την Πέμπτη

Στο Ιόνιο και στην Ήπειρο την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε προβλέπεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]