Χαρδαλιάς: Να μπει τέλος στο γαϊτανάκι της ευθύνης για τα αντιπλημμυρικά

21 Σεπτεμβρίου 2024

Χαρδαλιάς: Να μπει τέλος στο γαϊτανάκι της ευθύνης για τα αντιπλημμυρικά

Θέλω όλοι μας να βρεθούμε στο πεδίο. Οι καιροί είναι χαλεποί, οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και η ευθύνη δική μας είναι μεγάλη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε ξεκάθαρη εντολή στους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στα σημεία όπου γίνονται αντιπλημμυρικά έργα ή έχουν ζητηθεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις θωράκισης του Λεκανοπεδίου απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε, χθες απόγευμα Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την αυτοψία του στο ρέμα Καινούργιο του δήμου Μαραθώνα.

«Θέλω τις επόμενες εβδομάδες να βγείτε από τα γραφεία σας και να είστε στις γειτονιές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θέλω όλοι μας να βρεθούμε στο πεδίο. Οι καιροί είναι χαλεποί, οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και η ευθύνη δική μας είναι μεγάλη.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Να μπει τέλος στο γαϊτανάκι της ευθύνης» - ΤΟ ΒΗΜΑ

Απέναντι στην ανησυχία όμως και στην αγωνία των πολιτών, εμείς θα απαντάμε με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Θα αναλάβουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας αγκάλιασε και έχει απαιτήσεις από εμάς. Οτιδήποτε αφορά την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον είναι ευθύνη μας. Κάθε μέρα θα παλεύουμε για να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα».

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για τη συμβολή τους στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τους παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» σχετικά με τους καθαρισμούς και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αρρυθμίες και παθογένειες πάρα πολλών δεκαετιών δεν μας επέτρεψαν να έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό στο κομμάτι της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτό θα αλλάξει. Και θα αλλάξει με μεθοδικότητα, συγκροτημένα και με τη σοβαρότητα που οι ίδιες οι υπηρεσίες μας έχουν επιδείξει όλο αυτόν τον καιρό. Έχουμε ατελείωτα χιλιόμετρα πρώτων παρεμβάσεων.

Και έχουμε και ατελείωτα χιλιόμετρα που κάθε χρόνο πρέπει να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συντήρησή τους», δήλωσε. Και επισήμανε: «Δεν θέλω να υπάρξει ρέμα, δεν θέλω να υπάρξει οτιδήποτε που δεν θα το έχουμε καταγράψει. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε άμεσα στα έργα τα οποία χρειάζεται να προγραμματίσουμε.

Φυσικά, να ολοκληρώσουμε ένα πλέγμα ενεργειών και παρεμβάσεων τα οποία δεν θα επαφίενται στη “καλή διάθεση” ή την “καλή βούληση” του εκάστοτε Περιφερειάρχη. Να ολοκληρώσουμε ένα πλέγμα ενεργειών, τα οποία θα αποτελούν προγραμματισμένες παρεμβάσεις που θα δεσμεύουν κάθε περιφερειακή αρχή και τα οποία φυσικά θα πρέπει να έχουν εξασφαλισμένους πόρους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]