Σφοδρές χιονοπτώσεις έκλεισαν δρόμους στη Νότια Αφρική!

21 Σεπτεμβρίου 2024

Σφοδρές χιονοπτώσεις έκλεισαν δρόμους στη Νότια Αφρική!

Σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την ασυνήθιστη έκταση των χιονοπτώσεων.

Σπάνιες εικόνες για την Νότιο Αφρική οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι στα αυτοκίνητα, καθώς τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται σπάνια.. μια φορά… κάθε πάρα πολλά χρόνια.

Η εθνική οδός Ν3, που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν, στις ανατολικές ακτές, ήταν μία από τις πλέον πληγείσες και πολλά τμήματά της έκλεισαν. Η εκτροπή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, όπως δήλωσε η αξιωματούχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, η Τάνια Ντόογκρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο ENCA. 

Νότια Αφρική: Δρόμοι έκλεισαν από τις σπάνιες και σφοδρές χιονοπτώσεις στη  χώρα - ertnews.gr
Στα «λευκά»... η Νότια Αφρική: Μοναδικές εικόνες με καμηλοπαρδάλεις,  λιοντάρια και ελέφαντες στα χιόνια
Ν. Αφρική: Σπάνιες και σφοδρές χιονοπτώσεις - Κλειστοί δρόμοι,  εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα | ROSA.GR

Κουβέρτες και γεύματα διανεμήθηκαν σε εγκλωβισμένους οδηγούς, όπως τονίστηκε από την κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ σε δελτίο Τύπου.

Φορτηγά βρίσκονται σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου από χθες και «τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μεταξύ των επαρχιών έχουν εγκλωβιστεί εδώ και περίπου 7 ώρες σε πρατήρια καυσίμων», διευκρίνισε στο AFP η Σιμόν Ζουάνε, υπεύθυνη επικοινωνίας της RTMC, του κυριότερου οργάνου που διαχειρίζεται την οδική ασφάλεια στη χώρα.

Σε ορισμένες περιοχές, το ύψος του χιονιού έφθασε έως τα 2 μέτρα, έγινε γνωστό από την οργάνωση προώθησης της οδικής ασφάλειας Arrive Alive σε ανάρτηση.

Η αρχή διαχείρισης των συνόρων της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πως έκλεισε στο δυτικό τμήμα τρεις συνοριακούς σταθμούς με το Λεσότο λόγω του «σημαντικού κινδύνου» που υπάρχει από τις καιρικές συνθήκες.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται και οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμό σε διάφορα τμήματα της χώρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μετεωρολόγος, ο Λουτάντο Μασιμίνι, κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]