Σειρά στρατηγικών συναντήσεων του Νίκου Χαρδαλιά  στο Παρίσι για την ενίσχυση του τουρισμού στην Αττική

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σειρά στρατηγικών συναντήσεων του Νίκου Χαρδαλιά  στο Παρίσι για την ενίσχυση του τουρισμού στην Αττική

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ανάδειξης της Αττικής ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Μια σειρά σημαντικών συναντήσεων στο Παρίσι, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης International & French Travel Market (IFTM) “Top Resa 2024”, εστιάζοντας στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της Αττικής και την προώθηση της περιοχής ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Συνάντηση Χαρδαλιά με την Περιφερειάρχη του Παρισιού - ΤΟ ΒΗΜΑ
Περιφέρεια Αττικής: στο Παρίσι ο Νίκος Χαρδαλιάς στη μεγαλύτερη τουριστική  έκθεση της Ευρώπης
Νίκος Χαρδαλιάς: Στρατηγικές συναντήσεις στο Παρίσι για την ενίσχυση του  τουρισμού στην Αττική | HuffPost Greece ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχικά, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα γραφεία του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Euronews. Στη συνάντηση με την International Sales Director του Euronews, κα Sabine Troccaz, συμφωνήθηκε στρατηγική συνεργασία έως το 2028 για την προβολή της Αττικής. Σκοπός της συνεργασίας είναι η προώθηση της περιοχής μέσα από τηλεοπτικά, ψηφιακά και social media, με στόχο μια μεγάλη καμπάνια προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον κ. Folco Aloisi, εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Tour operator της Γαλλίας, της εταιρείας FRAM. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αύξηση της τουριστικής ροής προς την Αττική, με έμφαση στην ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού, των πολιτιστικών δρωμένων και των διαδρομών της περιοχής, καθώς και στην προώθηση των κοσμοπολίτικων νησιών του Αργοσαρωνικού.

Σε μια συνάντηση με τον Chief Commercial Officer της αεροπορικής εταιρείας Transavia, κ. Nikolas Henion, εξετάστηκε η προσθήκη δύο νέων πτήσεων από τα αεροδρόμια του Μπορντό και της Μασσαλίας προς την Αθήνα, προκειμένου να ενισχυθεί η σύνδεση της γαλλικής αγοράς με την Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε επίσης με τον Marketing Planning Manager της Air France, κ. Frederic Ribe, για να συζητήσει την προσθήκη μιας επιπλέον καθημερινής πτήσης μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, που αναμένεται να ξεκινήσει από αρχές Νοεμβρίου 2024. Στη συνάντηση αναλύθηκε επίσης η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Αττικής μέσω των digital δικτύων της Air France.

Μια ακόμη σημαντική συνάντηση ήταν αυτή με τον CEO της DATA4 GROUP, κ. Olivier Micheli, με αφορμή την επένδυση της γαλλικής εταιρείας στην Παιανία για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Κέντρου δεδομένων. Η επένδυση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και να αναβαθμίσει την περιοχή.

Η συνάντηση που πραγματοποίησε με την Περιφερειάρχη του Παρισιού  (Île de France) κα Valérie Pécresse έγινε στα πλαίσια της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξης.

Ο κ. Χαρδαλιάς παραχώρησε επίσης συνέντευξη στο κορυφαίο γαλλικό περιοδικό Quotidien, όπου τόνισε τη σημασία της Αττικής ως οικονομικού και πολιτιστικού κέντρου της Ελλάδας. Επισήμανε τα πλεονεκτήματα της περιοχής σε τομείς όπως η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η ψυχαγωγία και οι φυσικές ομορφιές, και προσκάλεσε τον δημοσιογράφο Frederic de Poligny να επισκεφθεί την Αττική την άνοιξη.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς είχε επαφές με την εκπρόσωπο του εκδοτικού οίκου “Les editions d’ailleurs”, κα Caroline Prost, για την ενίσχυση της προβολής της Αττικής μέσω του γαλλόφωνου περιοδικού Desirs de Voyages.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]