Ποινική δίωξη 5 υψηλόβαθμων της ΕΛΑΣ για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ποινική δίωξη 5 υψηλόβαθμων της ΕΛΑΣ για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Πρόκειται για πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για  την είσοδο και την μετακίνηση των Κροατών στη χώρα.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, ζητά την ποινική δίωξη κατά πέντε υψηλόβαθμων αστυνομικών για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη  στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τον Αύγουστο του 2023.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Τι αναφέρει το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων  της Αστυνομίας - ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε εκδώσει διάταξη αρχειοθέτησης, καθώς δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα ούτε εκείνο της παράβασης καθήκοντος ελλείψει δόλου, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός δεν σύμφώνησε  και ζήτησε την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και την άσκηση ποινικών διώξεων για το κακούργημα της έκθεσης, σημειώνοντας ότι το αδίκημα διέπεται από ενδεχόμενο δόλο ως προς την επέλευση του κινδύνου και από αμέλεια ως προς το απελθόν αποτέλεσμα του τραυματισμού πλειόνων φιλάθλων και, ιδίως, του θανάσιμου τραυματισμού του φιλάθλου Μ. Κατσούρη.

Παράλληλα, έκρινε ότι θα πρέπει να αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]