Καταγγελίες γυναικών για βιασμούς από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

19 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελίες γυναικών για βιασμούς από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ  ο πρώην ιδιοκτήτης των Harrods κατηγορείται μετά τον θάνατο του για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις από πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου.

 Πέντε γυναίκες δήλωσαν ότι βιάστηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ενώ πάνω από 20 πρώην εργαζόμενες λένε ότι ο δισεκατομμυριούχος, που πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, τους επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η κακοποίηση γυναικών φαίνεται ότι αποτελούσε κοινό μυστικό, όπως παραδέχονται και πρώην εργαζόμενοι. Ωστόσο, κάποιοι εξ αυτών αναφέρουν ότι δεν γνώριζαν για τις σεξουαλικές επιθέσεις ή τους βιασμούς.

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Δεκάδες υπάλληλοι του Harrods τον καταγγέλλουν για  βιασμούς - ΤΑ ΝΕΑ

Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες έγιναν σε Λονδίνο, Παρίσι, Σεν Τροπέ και Άμπου Ντάμπι.

Μία από τις γυναίκες, που κατήγγειλε ότι ο αλ Φαγέντ τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Παρκ Λέιν, ξεκαθάρισε ότι δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για να υπάρξει σεξουαλική πράξη.

Μια άλλη γυναίκα λέει ότι ήταν έφηβη όταν το τότε αφεντικό των Harrods τη βίασε στο Mayfair. «Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς καμία απολύτως ηθική πυξίδα, που καλλιεργούσε ενεργά τον φόβο», είπε.

Το BBC που έφερε στο φως τις μαρτυρίες εκτιμά ότι ακόμη περισσότερες γυναίκες μπορεί να έχουν δεχθεί επίθεση.

Πολλαπλές καταγγελίες για βιασμούς από πρώην υπαλλήλους του Μοχάμεντ Αλ  Φαγέντ

«Ήταν άθλιος», λέει μία από τις γυναίκες, η Σοφία, η οποία εργάστηκε ως προσωπική του βοηθός από το 1988 έως το 1991 και η οποία λέει ότι προσπάθησε να τη βιάσει πάνω από μία φορά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων, ο Αλ Φαγέντ, όταν ήταν ιδιοκτήτης των Harrods, πήγαινε τακτικά στους ορόφους πωλήσεων και εντόπιζε νεαρές γυναίκες που έβρισκε ελκυστικές. Στη συνέχεια, τις προωθούσε να εργαστούν στα γραφεία του, στον πάνω όροφο.

Ο Αλ Φαγέντ, που πέθανε το 2023 σε ηλικία 94 ετών, ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα στην Αίγυπτο και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974. Ο γάμος του με την αδελφή ενός εκατομμυριούχου Σαουδάραβα εμπόρου όπλων τον βοήθησε να χτίσει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Ανέλαβε τα Harrods το 1985, ενώ τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, εμφανιζόταν τακτικά ως καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο γιος του Ντόντι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μαζί με την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, το 1997.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορούσε τον εαυτό του για τον χαμό του γιου του  Ντόντι και της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]