Έχασαν τη Γαλάζια σημαία 6 ελληνικές ακτές

19 Σεπτεμβρίου 2024

Έχασαν τη Γαλάζια σημαία 6 ελληνικές ακτές

Η γαλάζια σημαία έχει ισχύ για ένα χρόνο. Εάν μια παραλία θέλει να τη διεκδικήσει ξανά, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου και την επόμενη χρονιά. 

Όπως ανακοινώθηκε, 6 ελληνικές ακτές έχασαν τη Γαλάζια σημαία, κατά τη διαδικασία του Προγράμματος, μετά από τις απροειδοποίητες επισκέψεις στις ακτές,  διαπιστώθηκαν ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων είτε γιατί δεν οργανώθηκαν τη φετινή κολυμβητική περίοδο, είτε δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

γαλάζια σημαία | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις,  το Χρηματιστήριο, την Πολιτική.

Από τους αρμόδιους διαχειριστές των ακτών διαπιστώθηκαν ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε:

  • παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ)
  • καθαριότητα
  • ορθή πληροφόρηση
  • ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών
  • ορθή περιβαλλοντική διαχείριση
  • δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου
  • καθώς και επικάλυψη ελεύθερου χώρου ακτής.

Η γαλάζια σημαία είναι μια περιβαλλοντική δράση που έχει στόχο να κάνει ασφαλείς τις ακτές που συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Έτσι, αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει τις τοπικές κοινότητες να εργαστούν για την επίτευξη και διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας στις παραλίες.

Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ήταν η 1η Ιουλίου. Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», οι εν λόγω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση την επόμενη χρονιά. Η περίοδος για το Πρόγραμμα λήγει επίσημα την 31η Οκτωβρίου.

Οι διαχειριστές των ακτών μπορούν να λήξουν την περίοδο της βραβευμένης ακτής τους νωρίτερα της 31ης Οκτωβρίου (όχι όμως νωρίτερα της 15ης Σεπτεμβρίου) και θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά τη Γραμματεία του Προγράμματος.

Με τη λήξη της περιόδου και σύμφωνα με τη διαδικασία του Προγράμματος, θα πρέπει η Γαλάζια Σημαία να υποσταλεί από τον ιστό, να αφαιρεθούν όλα τα έντυπα από τον Πίνακα Ανακοινώσεων και να τοποθετηθούν σε αυτόν μόνο τα πρόσφατα αποτελέσματα νερών κολύμβησης και η αφισέτα «Λήξη Περιόδου».

Τονίζεται από του αρμόδιους ότι η απόσυρση των ακτών γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης και ότι η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει, κατά τα πρότυπα του Προγράμματος, εξαιρετική.

Οι 6 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:Ακτή Θεολόγος, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΔωδεκανήσωνΑκτή Κιοτάρι Αγγελιένα 1, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΔωδεκανήσωνΑκτή Λαδικό, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΔωδεκανήσωνΑκτή Φαληράκι Λιμανάκι, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΔωδεκανήσωνΑκτή Ρένη, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΔωδεκανήσωνΑκτή ‘Αντονι Κουίν, Δήμος Ρόδου, Π.Ε Δωδεκανήσων

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]